Pivo in cvetje že tečeta

Do nedelje v Laško vozijo izredni vlaki, različna glasba letos na štirih odrih

Objavljeno
16. julij 2015 16.15
Pivo in cvetje
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Laško − Največji turistični, glasbeni in kulturni festival v Sloveniji, 51. Pivo in cvetje, se v Laškem začenja danes in se bo končal v nedeljo. Na štirih odrih za odraslo občinstvo in enem za otroke se bo zvrstilo 50 predstav in koncertov, nastopajoči pa v Laško prihajajo iz 17 držav. Slovenske železnice so za dneve festivala uvedle posebne vlake. Ti bodo v Laško in nazaj vozili iz Maribora, Ljubljane in Zagreba.

Organizatorji ob 190-letnici delovanja laške pivovarne napovedujejo najobsežnejši spremljevalni program doslej. V Jagočah so uredili tudi prostor za kampiranje s športnim in zabavnim programom.

Sicer pa je bilo v Laškem pestro že včeraj. Domačini so si pripravili Dan Laščanov, Pivovarna Laško pa je imela Dan odprtih vrat s pokušino pijač, godbo na pihala in mažoretkami. Dan Laščanov je večerni dogodek, ki je namenjen druženju in je uvod v štiridnevno dogajanje, med katerim se morajo Laščani sprijazniti z gnečo in hrupom.

Pa saj jih mnogo, letos kar 700, prireditev Pivo in cvetje pripravlja in na njej tudi dela. Spremljevalni program pripravljajo lokalna kulturna, športna, hortikulturna, etnografska in druga društva. Pripravili so prikaze življenja na podeželju, starih šeg in navad, s cvetjem pa mesto spremenijo v pravcati cvetlični vrt. A ne manjka niti športnih in zabavnih dogodkov.

Največ obiskovalcev, poleg tistih, ki Pivo in cvetje tako ali tako obiščejo predvsem zaradi žeje, pa bo tudi letos v Laško prišlo zaradi glasbenikov. Poleg številnih in ta čas najbolj priljubljenih domačih posameznikov in zasedb bodo na primer nastopili Natalie Imbruglia (že danes), Europe (v petek), kitarist Stevie Salas s skupino Concorde (v soboto) in mnogi drugi.