Po avtocesti divjal z 203 kilometri na uro

Policisti bodo v okviru akcije Hitrost, ki jo izvajajo skupaj z agencijo za varnost prometa, promet poostreno nadzirali vse do nedelje. Kot so opozorili, neprilagojena hitrost še vedno velja za glavni vzrok prometnih nesreč.
Fotografija:  V Kranju so včeraj v okviru omenjene akcije ustavili motorista, ki je v naselju z omejitvijo 50 kilometrov na uro vozil 88 kilometrov na uro. FOTO: Policija
Odpri galerijo
 V Kranju so včeraj v okviru omenjene akcije ustavili motorista, ki je v naselju z omejitvijo 50 kilometrov na uro vozil 88 kilometrov na uro. FOTO: Policija

Da akcije Hitrost policija ne izvaja odveč, potrjuje meritev, ki so jo policisti izmerili v četrtek na pomurski avtocesti. Števec enega izmed udeležencev v prometu se je ustavil pri 203 kilometrih na uro.

Poleg predrzneža, ki je dovoljeno hitrost prekoračil z več kot 70 kilometri na uro, so murskosoboški policisti ob poostrenem nadzoru na pomurski avtocesti zabeležili še 67 kršitev prometnih pravil, kot so prekoračitev hitrosti, kršitev odredbe o omejitvi prometa, neuporaba varnostnega pasu in tovora v vozilu. Kot so sporočili iz PU Murska Sobota, so policisti nadzor opravljali skupaj s predstavniki finančne uprave in Darsa.

Tudi kranjski policisti so te dni imeli veliko dela. V Kranju so včeraj v okviru omenjene akcije ustavili motorista, ki je v naselju z omejitvijo 50 kilometrov na uro vozil 88 kilometrov na uro.

Neprilagojena hitrost še vedno velja za glavni vzrok prometnih nesreč, zato policisti po vsej državi poostreno preverjajo, ali vozniki upoštevajo omejitve hitrosti. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Neprilagojena hitrost še vedno velja za glavni vzrok prometnih nesreč, zato policisti po vsej državi poostreno preverjajo, ali vozniki upoštevajo omejitve hitrosti. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Poleg zgornjega primera so kranjski policisti ob poostrenem nadzoru v sredo na območju Kranja in Škofje Loke ugotovili še 39 drugih kršitev, v 20 primerih je šlo za prekoračitev dovoljene hitrosti. Obravnavali so tudi voznika, ki je bil vinjen, in dva motorista, ki sta peljala motor s predelanim izpušnim sistemom.

V četrtkovem krajšem nadzoru na območju celotne Gorenjske so policisti zabeležili še 23 kršitev. Poleg prekoračitve hitrosti so gorenjski policisti obravnavali voznike še zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, neuporabe varnostnega pasu in uporabe telefona med vožnjo.

Medtem pa so koprski policisti v okviru celotedenske akcije zabeležili 20 kršiteljev, od tega pet tujih državljanov. Enajstim voznikom so izdali plačilni nalog, devet pa jih bo kazen dobilo po pošti. Poleg hitrosti so policisti izdali plačilni nalog še zaradi neuporabe varnostnega pasu in zaradi vožnje z mobitelom v roki.

Akcija Hitrost, ki jo skupaj izvajata agencije za varnost prometa in policija, bo potekala do nedelje. Kot so opozorili, neprilagojena hitrost še vedno velja za glavni vzrok prometnih nesreč, zato policisti po vsej državi poostreno preverjajo, ali vozniki upoštevajo omejitve hitrosti.

Komentarji: