Po dveh urah so mladega psička rešili iz pregreta tovornega vozila

Nemškega ovčarja so iz vozila spustili mimoidoči. Zoper 60-letnega lastnika bo policija podala predlog za uvedbo postopa o prekršku Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.
Fotografija: Pes je takoj poiskal zavetje v senci, kako vroče mu je bilo, pa bolj kot tisoč besed, pove priložena fotografija. FOTO: PU Maribor
Odpri galerijo
Pes je takoj poiskal zavetje v senci, kako vroče mu je bilo, pa bolj kot tisoč besed, pove priložena fotografija. FOTO: PU Maribor

Četudi se v poletnih mesecih ves čas opozarja na nevarnost, da v se v razgretih avtomobilih ne sme puščati otrok in živali, nekateri opozoril očitno ne jemljejo resno. Policija je bila danes okoli 12.30 ure, ko je temperatura presegala 30 ° Celzija, obveščena, da je bilo na parkirnem prostoru v bližini enega od podjetij v širši okolici Maribora na soncu parkirano tovorno vozilo, v katerem je bil dve uri mlajši pes. Okna so bila tovornem vozilu na srečo odprta, sicer bi bile temperature lahko za psa usodne.

Kot so sporočili s policije, so bila vrata na vozilu odklenjena, zato so lahko ljudje, ki so psa opazili, odprli vrata, mladega ovčarja spustili iz tovornega vozila in mu ponudili vodo. Pes je takoj poiskal zavetje v senci, kako vroče mu je bilo, pa bolj kot tisoč besed, pove priložena fotografija.

Psiček je leto in pet mesecev star nemški ovčar, njegov 60-letni lastnik pa je bil v bližnjem podjetju, kjer je izvajal podizvajalska  dela. Ker jo je pes, verjetno predvsem zaradi dobrega ravnanja domačinov, odnesel brez posledic, bodo policisti zoper lastnika podali predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu prekrškovnemu organu, to je Upravi Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).



Za varstvo živali je neposredno  pristojna Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo  rastlin. Zato policisti predvstopom v vozilo praviloma preko njih poskušajo na kraju zagotoviti prisotnost veterinarja ali njihovega inšpektorja, ki bo poskrbel za žival, če to ni mogoče, pa vsaj pridobiti njihov napotek o ukrepih za zaščito ogrožene živali.

Komentarji: