Zaradi zaustavljanja voznikov je bil zaprt predor Kastelec

Čakalna doba za osebna vozila je bila danes na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje.
Fotografija: FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
FOTO: Tomi Lombar

Na slovenskih cestah je bilo spet veliko prometa. Ponekod na avtocestah so že dopoldne nastajali zastoji, čakalna doba za osebna vozila pa je bila na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Zaprt je bil predor Kastelec na primorski avtocesti v smeri Kopra. Razlog za zaprtje ene od predorskih cevi je bilo nevestno ustavljajo voznikov zaradi toče, saj je na območju divjala nevihta.

 
Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal trikilometrski zastoj. Enako dolg zastoj je bil tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi avstrijskega mejnega nadzora so predor Karavanke proti Avstriji občasno zapirali.
 
Dvokilometrski zastoj je nastal na štajerski avtocesti pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji, zastoj je bil nekaj časa tudi na regionalni cesti, prav tako je bil promet povečan na primorski avtocesti med Ljubljano in Vrhniko proti Kopru.



Osebna vozila so za vstop v Slovenijo do pol ure čakala na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje in Sečovlje. Za izstop iz države so osebna vozila eno uro čakala na prehodu Gruškovje, do pol ure pa na prehodih Sočerga, Sečovlje in Metlika. Na Obrežju so do pol ure za vstop v Slovenijo čakali tudi avtobusi.

Komentarji: