Snežilo tudi na Dolenjskem in v Beli krajini

Padavine so na severovzhodu že ponehale, snežilo je tudi v Posavju in Savinjski dolini. Padavine so bile kratkotrajne. Jutri možnost pozebe.
Fotografija: Pobelilo je Haloze. Zavrč danes zjutraj. FOTO: Neurje.si/Twitter/Lea Kralj
Odpri galerijo
Pobelilo je Haloze. Zavrč danes zjutraj. FOTO: Neurje.si/Twitter/Lea Kralj

Zadnje dni smo, čeprav večinoma med občudovanjem sveta pred domačim pragom skozi okna ali z balkonov, uživali v soncu in  temperaturah nad 20 stopinj Celzija.

Danes ni bilo več tako. Prebudili smo se v hladen dan, meteorologi obljubljajo tudi 25 stopinj Celzija manj kot zadnje dni. Ponekod pogled skozi okna že prinaša pogled v odtenke sivine, ki bolj sodijo v tisti del koledarja, ki je že za nami. Sredi aprila smo le doživeli aprilsko vreme, v vremenski napovedi sta zapisana tako sneženje kot jasno vreme.



Nekatera območja na severu in severovzhodu države so zjutraj že dosegle padavine, meja sneženja se je spustila. Portal Neurje.si je objavil, da je močno snežilo tudi v Mariboru. V višjeležečih krajih se je sneg zaradi močne intenzitete že zjutraj oprijemal tal. Kot je objavil portal, so padavine na severovzhodu medtem ponehale, poročali pa so o sneženju v Posavju in Spodnji Savinjski dolini. Dež prehaja v sneg tudi na Dolenjskem in v Beli krajini. V Novem mestu je začelo močno snežiti, prav tako v Črnomlju.



Na Agenciji RS za okolje so napovedali, da bo danes v državi sprva oblačno s padavinami, možnost sneženja po nižinah pa so napovedali predvsem za južno in vzhodno Slovenijo. Na severu so padavine že ponehale, v južni Sloveniji so ponehale sredi dneva.



Danes je v notranjosti pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Popoldne se je delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature so bile od 5 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.


 

V zatišnih legah nevarnost pozebe


Jutri bo jasno. Zjutraj bo v zatišnih legah nevarnost pozebe. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do –1, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 12 do 16 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo pretežno jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.



Komentarji: