Po vsej Sloveniji velika požarna ogroženost

Prepovedano je kuriti, kuriti kresove in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih.

Objavljeno
25. februar 2019 07.38
Posodobljeno
25. februar 2019 07.47
Obstaja velika nevarnost požarev. FOTO: Oste Bakal
A. V.
A. V.
Uprava za zaščito in reševanje je od današnjega dne dalje na območju celotne države razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Desetdnevno obdobje suhega in za ta letni čas nadpovprečno toplega vremena je že ustvarilo pogoje za povečano možnost nastanka požarov v naravnem okolju na območju celotne države.

Obenem je napočil čas intenzivnejšega odstranjevanja suhih ostankov kmetijskih rastlin in drugega rastlinja z vrtov, njiv, travnikov in gozdov, pogosto s kurjenjem in požiganjem. Število požarov v naravnem okolju se je zaradi tega v zadnjih dneh povečalo.


 

Prepovedane številne dejavnosti


Zaradi suhega in toplega vremena se bo možnost nastanka požarov v naravnem okolju povsod še povečevala, zato Uprava RS za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja, ki od 23. februarja dalje velja na Primorskem, od 25. februarja 2019 dalje pa na območju celotne države.

V času razglašene velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete.