Počivalšek s pooblastilom vlade za podpis pogodbe z Magno

Ta opredeljuje finančno podporo, ki jo bo država namenila Magni za investicijo, katere prva faza je vredna slabih 150 milijonov evrov.
Objavljeno
12. oktober 2017 14.22
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − Ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku je vlada dala dovoljenje za podpis pogodbe o izvedbi strateške investicije z investitorjem Magna Steyr ter Občino Hoče - Slivnica. Pogodba opredeljuje finančno podporo, ki jo bo država namenila Magni za investicijo, katere prva faza je vredna slabih 150 milijonov evrov.

»Minister Počivalšek je dobil pooblastilo za podpis pogodbe o izvedbi strateške investicije z Občino Hoče - Slivnica in investitorjem Magna Steyr,« so prek spletnega družbenega omrežja twitter sporočili iz vlade.

Vlada je na seji odločala o besedilu pogodbe o finančni podpori države družbi Magna za investicijo v občini Hoče - Slivnica. Pogodbo bosta strani na mariborskem letališču podpisali predvidoma v torek.

Vlada je Magni Steyr marca sklenila dodeliti 18,61 milijona evrov finančne spodbude. Naložba v prvo fazo investicije, to je v lakirnico, je ocenjena na 146,4 milijona evrov in bo po pričakovanjih ustvarila nekaj več kot 400 delovnih mest. V drugi fazi se bo odprlo še okoli 1500 delovnih mest, s čimer je izpolnjen pogoj najmanj tisoč delovnih mest za podelitev spodbude za strateško investicijo.

Pogodbo bosta strani, ki bosta opredelili tudi vse doslej dogovorjene zaveze, ki jih mora Magna izpolniti v tej investiciji, podpisali po tem, ko je Magna po nemalo zapletih pred kratkim pridobila pravnomočno okoljevarstveno soglasje za gradnjo lakirnice. Ta predstavlja enega ključnih elementov gradbenega dovoljenja. Pripravljalna dela so se na terenu že začela.