Podrta drevesa zapirala ceste, veter še zmeraj močan

Policija opozarja voznike, naj pazijo na območjih, kjer ceste vodijo skozi gozdove.

Objavljeno
13. maj 2019 08.21
Posodobljeno
13. maj 2019 19.13
Veter povzroča težave tudi v Maribor. FOTO: Tadej Regent
A. V.
A. V.
Po Sloveniji je bilo precej težav zaradi vetra, varnost pa je ogrožalo več podrtih dreves. Najmočnejši veter je bil v Vipavski dolini, kjer je burja v sunkih dosegala hitrost do 100 kilometrov na uro.
 
Težave so prijavili na območju Škofje Loke, Cerkelj na Gorenjskem, v Bohinjski Beli, na Javorniškem rovtu, pa tudi na območju Kokre proti Jezerskemu, kjer je bilo čez cesto podrto drevo.

Vremenska napoved

Danes bo oblačno, občasno bo še deževalo. Padavine bodo močnejše na vzhodu in jugu države. Še bo pihal okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija. Do torka zvečer bo zelo vetrovno. Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo na izpostavljenih mestih dosegali hitrost okoli 120 kilometrov na uro, v severni in vzhodni Sloveniji pa bodo sunki severnega vetra ponekod presegali hitrost 70 kilometrov na uro.


image
Veter je lomil drevesa. FOTO: Dejan Javornik

 
Prav tako je drevo padlo na cesto med Polhovim Gradcem in vasjo Smolnik v občini Dobrava - Polhov Gradec. Drevo je oviralo promet, odstranili so ga gasilci PGD Črni Vrh.
 
Že včeraj zvečer je drevo padlo tudi na daljnovod v Notranjih Goricah v občini Brezovica. Drevo so razžagali in odstranili, električni vodi pa niso bili poškodovani. Drevo je padlo še na cesto v Vidičevi ulici v Ljubljani.

image
FOTO: Tadej Regent
Skupno so našteli 18 podrtih dreves, odstranjevalo jih je 35 prostovoljskih društev in štiri poklicne gasilske enote.

Veter pa nevšečnosti povzroča tudi v prometu. Na vipavski hitri cesti je med razcepom Nanos in priključkom Selo zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.
 
Policija opozarja voznike, naj pazijo na območjih, kjer ceste vodijo skozi gozdove in kjer je možnost padajočega kamenja. Vozite previdno.

image
FOTO: Tadej Regent


Imate fotografije ali posnetke današnjega vremenskega dogajanja? Pošljite nam jih prek spodnjega obrazca!