Podrta drevesa zapirala ceste, veter še zmeraj močan

Policija opozarja voznike, naj pazijo na območjih, kjer ceste vodijo skozi gozdove.
Fotografija: Veter povzroča težave tudi v Maribor. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Veter povzroča težave tudi v Maribor. FOTO: Tadej Regent

Po Sloveniji je bilo precej težav zaradi vetra, varnost pa je ogrožalo več podrtih dreves. Najmočnejši veter je bil v Vipavski dolini, kjer je burja v sunkih dosegala hitrost do 100 kilometrov na uro.
 
Težave so prijavili na območju Škofje Loke, Cerkelj na Gorenjskem, v Bohinjski Beli, na Javorniškem rovtu, pa tudi na območju Kokre proti Jezerskemu, kjer je bilo čez cesto podrto drevo.



Veter je lomil drevesa. FOTO: Dejan Javornik
Veter je lomil drevesa. FOTO: Dejan Javornik

 
Prav tako je drevo padlo na cesto med Polhovim Gradcem in vasjo Smolnik v občini Dobrava - Polhov Gradec. Drevo je oviralo promet, odstranili so ga gasilci PGD Črni Vrh.
 
Že včeraj zvečer je drevo padlo tudi na daljnovod v Notranjih Goricah v občini Brezovica. Drevo so razžagali in odstranili, električni vodi pa niso bili poškodovani. Drevo je padlo še na cesto v Vidičevi ulici v Ljubljani.

FOTO: Tadej Regent
FOTO: Tadej Regent




Skupno so našteli 18 podrtih dreves, odstranjevalo jih je 35 prostovoljskih društev in štiri poklicne gasilske enote.

Veter pa nevšečnosti povzroča tudi v prometu. Na vipavski hitri cesti je med razcepom Nanos in priključkom Selo zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.
 
Policija opozarja voznike, naj pazijo na območjih, kjer ceste vodijo skozi gozdove in kjer je možnost padajočega kamenja. Vozite previdno.

FOTO: Tadej Regent
FOTO: Tadej Regent


Imate fotografije ali posnetke današnjega vremenskega dogajanja? Pošljite nam jih prek spodnjega obrazca!

Komentarji: