Pogačnik v sodni preiskavi zaradi najema hrvaških anesteziologov v UKC Maribor

Po poročanju POP TV gre za večmilijonsko pogodbo Pogačnikovega inštituta z drugo največjo bolnišnico v državi pri posredovanju hrvaških anesteziologov.
Fotografija: Vodstvo UKC Maribor je leta 2016 zaradi pomanjkanja anesteziologov sklenilo pogodbo z Inštitutom za raziskave v medicini, ki ga je vodil novi šef vladne službe za zakonodajo Miha Pogačnik. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Vodstvo UKC Maribor je leta 2016 zaradi pomanjkanja anesteziologov sklenilo pogodbo z Inštitutom za raziskave v medicini, ki ga je vodil novi šef vladne službe za zakonodajo Miha Pogačnik. FOTO: Tadej Regent/Delo

Zoper novega vršilca dolžnosti direktorja vladne službe za zakonodajo Miho Pogačnika je bila januarja uvedena sodna preiskava zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, je po poročanju POP TV potrdilo Specializirano državno tožilstvo.

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je leta 2016 zaradi pomanjkanja anesteziologov sklenilo pogodbo z Inštitutom za raziskave v medicini, ki ga je vodil Pogačnik. Inštitut je nastopal kot posrednik pri najemu anesteziologov z Reke.

Najbolj so tedaj odmevale provizije, ki naj bi se kljub prvotnemu zanikanju Pogačnika gibale med desetimi in dvajsetimi odstotki od plačila anesteziologom. Hrvaški zdravniki naj bi za en prihod v Maribor prejeli tudi do 1250 evrov bruto, kar je razjezilo njihove slovenske kolege, ki so bili plačani manj.

Zadeva je prišla tudi v roke policistov. Kot so že leta 2017 poročali mediji, je policija spisala kazenske ovadbe proti trem fizičnim osebam in jih predala specializiranemu državnemu tožilstvu. Ovadili naj bi Pivca, Pogačnika in takratnega vodjo nabave v UKC Maribor Petra Weissensteinerja.

Komentarji: