Pokrajinski muzej Maribor spet v igri

Upravno sodišče pritrdilo pritožbi Mestne občine Maribor glede postopkov ministrstva za kulturo.

Objavljeno
28. februar 2014 15.59
rak pokrajinski muzej maribor
Peter Rak,Maribor
Peter Rak,Maribor

Maribor − Sporni rezultati tretjega javnega razpisa za sofinanciranje obnove kulturne infrastrukture, v katerem je ministrstvo za kulturo spremenilo prvotni vrstni red upravičenih do sredstev, bodo morda razveljavljeni.

Mestna občina Maribor je namreč uspela s svojo pritožbo na upravno sodišče, kjer so sklep ministrstva odpravili in zadevo vrnili v ponovni postopek.

Gre za projekt obnove Pokrajinskega muzeja Maribor oziroma mariborskega gradu, ki je po prvotnem ocenjevanju dobil drugo največje število točk in s tem okoli tri milijone evrov za izpeljavo tretje faze obnove, nato pa je iz seznama sofinanciranih programov izpadel.

Na mariborski občini so bili mnenja, da je ministrstvo pri pripravi sklepa kršilo pravila upravnega postopka, prav tako pa je bila storjena kršitev postopka, ker ocenjevanje, ki je bilo podlaga za izdajo izpodbijanega sklepa, ni potekalo po postopku, predvidenem z javnim razpisom.

Na občini zdaj pričakujejo, da bo ministrstvo v ponovnem postopku odpravilo vse storjene kršitve ter da bo občina s projektom obnove gradu na tretjem mestu upravičena do sredstev, kot je v prvotnem točkovanju odločila strokovna komisija.