Kriminalist, osumljen korupcije, pridržan

Dejanja z znaki kaznivih dejanj so za zaposlene v policiji nesprejemljiva, poudarjajo na ljubljanski policijski upravi.
Fotografija: Policisti so v svojih vrstah domnevno našli koruptivnega posameznika. Na fotografiji Tomaž Pečjak in Damjan Petrič z ljubljanske policijske uprave. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Policisti so v svojih vrstah domnevno našli koruptivnega posameznika. Na fotografiji Tomaž Pečjak in Damjan Petrič z ljubljanske policijske uprave. FOTO: Marko Feist

Ljubljana – V začetku oktobra so možje v modrem potrdili informacijo, da je kriminalist Policijske uprave Ljubljana osumljen izvrševanja kaznivega dejanja korupcije. Tovrstna kazniva dejanja preganjajo po uradni dolžnosti, zato so o tem nemudoma obvestili posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva (SDT), ki je prevzel nadaljnjo preiskavo, so sporočili z uprave. Vanjo so aktivno vključeni tudi kriminalisti.

Damjan Petrič, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana, je v izjavi za medije dejal, da so včeraj prijeli omenjenega ter zanj odredili pridržanje. Vsa kazniva dejanja bodo znana v prihodnjih dneh, za več informacij pa se je treba obrniti na tožilstvo, je večkrat poudaril. Kriminalist je sicer delal s policijskimi viri oziroma informatorji, v policiji ima večletne izkušnje.

FOTO: Dokumentacija Dela
FOTO: Dokumentacija Dela
 Tožilstvu so pomagali pri operativnih ukrepih ter prijeli več oseb, tudi omenjenega osumljenca. Ker je huje prekršil pogodbo o zaposlitvi, so ga odstranili z dela in uvedli delovnopravni postopek. Sočasno so začeli premeščati vodje dveh enot ljubljanske policijske uprave in generalne policijske uprave, ki delujeta na področju korupcije.

Tomaž Pečjak, vodja službe generalnega direktorja policije, je dodal, da vodji nista med osumljenimi ali vpletenimi v kazniva dejanja, ampak so ju premestili zgolj zato, da bi lahko čim bolj uspešno izvedli izredni strokovni nadzor.



Tatjana Bobnar, generalna direktorica policije, je že uvedla strokovni nadzor. FOTO: Igor Mali/Delo
Tatjana Bobnar, generalna direktorica policije, je že uvedla strokovni nadzor. FOTO: Igor Mali/Delo
 Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je namreč odredila strokovni nadzor na področju pridobivanja in vrednotenja informacij, saj hoče, da se odkrijejo in odpravijo morebitne organizacijske in sistemske napake pri kriminalističnem delu. Na tem področju so že v preteklosti zaznali potrebe po spremembah, zato sta tako policija kot tudi direktorat za policijo in druge varnostne naloge že opravila številne nadzore.

Spremenili so, denimo, interno navodilo, ki določa pristojnosti nadzornikov kriminalističnega dela, je zapisala Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za odnose z javnostjo z ljubljanske policijske uprave.   

Preberite še:

Komentarji: