Policija: Župan Trilar je vozil pijan

Analize potrdile alkoholiziranost kranjskega župana med povzročitvijo prometne nesreče.
Objavljeno
22. februar 2016 16.42
Blaž Račič
Blaž Račič

Kranj − »Rezultati analize so potrdili prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo,« so sporočili kranjski policisti in s tem potrdili, da je župan Boštjan Trilar nesrečo povzročil pod vplivom alkohola. Policisti še preverjajo sum kaznivega dejanja, jutri pa bo mestni svet razpravljal o županovi politični prihodnosti.

Ali mu bodo Trilarju izglasovali nezaupnico, se v vseh svetniške skupinah še niso odločili, zato ni jasno ali bo župan ostal na položaju. Negotovo je tudi, o čem bodo svetniki sploh glasovali, saj župan še dva dni pred sejo ni posredoval gradiva s sklepi, o kateri bi odločali. Na naša vprašanja župan včeraj ni odgovoril, zanimalo nas je predvsem, kako so bo odzval, če ga bodo svetniki pozvali k odstopu.

V 33 članskem mestnem svetu ima župan zagotovljeno le podporo osmih svetnikov svoje stranke Več za Kranj, saj so Desus, SLS, NSi že izstopili iz njegove »koalicije prihodnosti«, sledila pa bi jim lasko še lista za razvoj Kranja. Njen svetnik in direktor agencije za varnost v prometu Igor Velov namreč pravi, da bodo koalicijo »verjetno« zapustili.

»Odločali bomo o tem, kaj je dobro za Kranj,« pravi vodja kranjske Desus Jožef Rozman. Podobno razmišljajo v NSi, kjer je Marjan Bajt dejal, da izsledki strokovne analize bistveno ne bodo vplivali na odločanje. V kranjskih SDS in SD so takoj po prometni nesreči obsodili županovo ravnanje in zahtevali njegov odstop. Če župan ob nezaupnici ne bi odstopil, bi lahko svetniki bojkotirali seje in Trilarja tako prisilili k odstopu, pravi Jani Černe iz kranjske SD, Jožef Rozman pa je prepričan, da bi bila to najslabša možnost za Kranj.