Policisti v Cirkušah spet odkrili pravi arzenal orožja

Lastnik eksplozivnih sredstev naj bi bil razvpiti kemik iz Ljubljane. Na njegovem domu so policisti pred petimi leti odkrili večjo količino nevarnih snovi in tekočin. 
Fotografija: Pred petimi leti so policisti na domačiji v Cirkušah odkrili laboratorij in ogromno količino kemičnih snovi. FOTO: Bojan Rajšek/Delo
Odpri galerijo
Pred petimi leti so policisti na domačiji v Cirkušah odkrili laboratorij in ogromno količino kemičnih snovi. FOTO: Bojan Rajšek/Delo

Vače – Samotno gospodarsko poslopje v Cirkušah pri Vačah je bilo v zadnjih dneh spet pod drobnogledom policistov. Po zavarovanju območja in skrbnem ogledu kraja so možje v modrem naleteli na pravi arzenal strelnega orožja. Po naših neuradnih informacijah naj bi bil lastnik eksplozivnih sredstev znani kemik iz Ljubljane, ki je pred petimi leti polnil časopisne stolpce.



Iz ljubljanske policijske uprave so za Delo sporočili, da so policisti po zbiranju obvestil in ogledu kraja zasegli pet kosov strelnega orožja, več kosov nabojev različnih kalibrov, večje število bomb in eksploziva ter sestavine za izdelavo bomb (vžigalne vrvice, kemične spojine, vžigalnike itd.).

Policisti na delu. FOTO: Bojan Rajšek/Delo
Policisti na delu. FOTO: Bojan Rajšek/Delo


»Po zaključku aktivnosti so policisti enote za protibombno zaščito predmete primerno zavarovali in jih odpeljali v hrambo, kjer bodo opravljene natančnejše analize najdenih predmetov,« nam je povedala Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostjo na ljubljanski policijski upravi. Dodaja, da policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu kazenskega zakonika (KZ-1B) proti znanemu storilcu in bodo po vseh zbranih obvestilih o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.


Nevarni laboratorij na deželi


Po naših informacijah so domačini pred kratkim pri nabiranju gob naleteli na dva velika soda in nekaj izkopanih jam. Neuradno smo zvedeli, da je menda tako imenovani »znani storilec« G. V.,  kemik iz Ljubljane, ki je pred petimi leti na njegovem takratnem naslovu stalnega prebivališča v Novem Polju v Ljubljani hranil več kot tisoč litrov nevarnih snovi in tekočin, primernih za izdelavo streliva, nato so jih našli še tri tone. Ko je policija zalogo takrat odkrila in so jo strokovnjaki poskušali odstraniti, se je zgodila nesreča in poškodovala sta se dva forenzika.

Toda navidezno mirni družinski možakar, ki je po pripovedovanju domačinov pred leti v Cirkušah pri Vačah kupil nekdanjo majhno kmečko hišo, si je tudi na svojem vikendu uredil pravi laboratorij, zraven pa nakopičil nekaj ton nevarnih snovi.

Komentarji: