Polnar meni, da je najboljši poslanec v zgodovini Desusa

Bo Desus po zgledu SNS prav tako izgubil poslanca?
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljana – Po sinočnjem imenovanju Angelike Mlinar za kohezijsko ministrico se v koaliciji odpirajo nove težave. Desusov poslanec Robert Polnar je znova glasoval drugače kot kolegi iz poslanske skupine in nasprotoval izvolitvi ministrice. Vodja njihove poslanske skupine Franc Jurša za zdaj še ni potrdil, da se razhajajo s Polnarjem, vendar niso daleč od tega. Po praznikih načrtujejo temeljit pogovor z njim.



Zaradi očitkov, da rušijo koalicijo, se je po posvetu s prvakom <strong>Karlom Erjavcem</strong> preostala četverica v Desusu včeraj odločila za podporo koroški Slovenki. FOTO: Blaž Samec/Delo
Zaradi očitkov, da rušijo koalicijo, se je po posvetu s prvakom Karlom Erjavcem preostala četverica v Desusu včeraj odločila za podporo koroški Slovenki. FOTO: Blaž Samec/Delo
»Veseli me, če gospod Polnar ocenjuje, da je najboljši poslanec Desusa v zgodovini stranke. Hkrati pa pričakujem, da bo ob najpomembnejših odločitvah, kot je na primer obstoj vlade ali imenovanje ministra, glasoval skladno s programom stranke. Izvoljen je bil namreč na listi Desusa in samo zato, ker je bil nanjo uvrščen. Z njim se bomo pogovorili. Ocenjujem, da je zelo pošten in načelen človek, zato ne verjamem, da bi bilo za njegovimi dejanji v ozadju skrito kakšno drugo delovanje oziroma da naj bi ga k temu spodbujala SDS,« je prvak stranke Karl Erjavec povedal za Delo.
 

Polnar je Janši bolj koristen v Desusu


Politični analitik in nekdanji politik Pavle Gantar o prestopu poslanke iz vrst SNS v poslansko skupino SDS pravi, da naj gre vsak k svojim, torej tja, kamor sodi.

»Najbolje je, da so razmere v politiki razčiščene in pregledne. Glede Polnarja, ki ustvarja zmedo v Desusu, se zdi, da so se njegova različna stališča 'zgodila' povsem spontano in nenamensko. Zdaj pa se je to očitno že razvilo v nekakšno funkcijo s točno določeno intenco. Janezu Janši je Polnar bolj koristen v Desusu, saj destabilizira svojo poslansko skupino. Je namreč član Desusove poslanske skupine, dejansko pa glasuje, kot želi SDS. Zato vidim v ozadju njegovega delovanja največjo opozicijsko stranko. Njegova izjava, da je najboljši poslanec v zgodovini stranke Desus, pa kaže, da je izgubil stik z realnostjo,« še ocenjuje.
 

Jekleni možje, ki spreminjajo stališča


Polnar je Jurševo napoved sicer komentiral z besedami, da potrebe po takšnem pogovoru sploh ni. »Pet nas je v poslanski skupini, štirje so trdni, jekleni možje, ki pa so sposobni bliskovitega spreminjanja lastnega mnenja v dveh minutah o isti stvari, celo vsak dan po desetkrat, če je treba. Na drugi strani pa sem jaz, ki zastopam svoje enako stališče ves čas, in to na podlagi dobrih argumentov in po določenem premisleku,« je ocenil.

»V tem se razlikujemo, a menim, da te razlike niso tako pomembne, da bi bilo treba opletati z napovedmi nekega temeljitega pogovora. Z njimi namreč po mojem mnenju lahko živimo in delujemo naprej,« je dodal.

Franc Jurša je dejal, da po praznikih načrtujejo temeljit pogovor s Polnarjem. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Franc Jurša je dejal, da po praznikih načrtujejo temeljit pogovor s Polnarjem. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Polnar ostaja v poslanski skupini, ker je bil izvoljen kot poslanec Desusa. To je njegova poklicna dolžnost in prepričan je, da jo opravlja zelo dobro, še več – meni, da je najboljši Desusov poslanec v zgodovini te stranke. Težko si predstavlja, da bo Desus še kdaj imel tako dobrega poslanca, kot je sam.
 

Nastajajo razmere za oblikovanje nove koalicije?


Na prošnjo za komentar, ali že nastajajo razmere za oblikovanje nove, desnosredinske koalicije, se za zdaj ni odzval niti prvak SMC Zdravko Počivalšek. Doslej je namreč ob govoricah, da se že pogovarja z Janezom Janšo o desnosredinski koaliciji, izjavljal, da SMC ostaja trden član aktualne Šarčeve koalicije, če pa bo kdo zrušil to vlado, bodo razmislili o oblikovanju nove.

»Počakajmo, da gre novo leto mimo. Manjšinska vlada ima še en glas podpore manj, morda bo še kakšen glas šel še kam,« pa je špekulacije o Polnarjevem odhodu iz Desusa komentiral vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec.

Preberite še:

Komentarji: