Polnih devetdeset Doma Svobode v Trbovljah

Po polstoletnem jubileju gledališča že drugi jubilej svobodašev letos.

Objavljeno
14. oktober 2015 22.36
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje
Trboveljski Dom Svobode šteje častitljivih devet desetletij. Kulturno društvo Svoboda, ki deluje pod njegovo streho, bo visoki jubilej doma počastilo na nocojšnji - sobotni večerni prireditvi v izvedbi vseh še delujočih sekcij društva: mešanega pevskega zbora Svoboda, vokalne skupine Un s Trboul, mladinskega gledališča Svoboda in vokalno-instrumentalne skupine Hiša Andreja ter Vilija Gučka.

To je že druga v nizu okroglih obletnic svobodašev. Januarja letos je petdesetletnico neprekinjenega ustvarjanja proslavilo Mladinsko gledališče Svoboda. Ob tej priložnosti so se med drugim predstavili s publikacijo Polnih petdeset. Kakor pravijo gledališčniki, ki jih od vsega začetka poganja isti "motor", Nanda Guček, se s toliko sezonami lahko pohvali le malo slovenskih ljubiteljskih gledališč. Lokalno občinstvo jih najbolj pozna po Štilčkih, zabavni prireditvi v slogu podelitve filmskih oskarjev.

Letošnje leto so začeli s predstavo Ljubljanska komedija, nadaljevali s Štilčki in se predstavili na srečanju otroških gledaliških skupin z igrico Zeleni deček.