Enote Lekarne Ljubljana počasi začenjajo delovati

Stranke lahko ponekod že opravijo tudi nakup zdravil brez recepta.
Fotografija: Medtem v zasebnih lekarnah izdaja zdravil vseskozi poteka nemoteno. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Medtem v zasebnih lekarnah izdaja zdravil vseskozi poteka nemoteno. FOTO: Leon Vidic/Delo

V sistem je že vključena lekarna pri polikliniki, v kateri poteka izdaja zdravil na elektronski recept, stranke pa lahko opravijo tudi nakup zdravil brez recepta in ostalih izdelkov za ohranjanje zdravja.

Poleg omenjene lekarne delujejo še naslednje enote v Ljubljani: Lekarna Metelkova, Centralna lekarna, Lekarna Bežigrajski dvor, Lekarna Moste, Lekarna Šiška, Lekarna Trnovo, Lekarna Vič, in pa Lekarna Idrija.

V naštetih enotah izdajajo zdravila na eRecept, zdravila brez recepta in ostale izdelke za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. 
Nadaljujejo pa tudi z vključevanjem ostalih enot v centralni informacijski sistem. Ostale enote bodo vključili postopoma tekom današnjega dne, so sporočili iz Lekarne Ljubljana

V ponedeljek je bila lekarna tarča napada izsiljevalskega računalniškega virusa, ki je začasno onemogočil delovanje informacijskega sistema. FOTO:  A. L.
V ponedeljek je bila lekarna tarča napada izsiljevalskega računalniškega virusa, ki je začasno onemogočil delovanje informacijskega sistema. FOTO:  A. L.


V ponedeljek je bila namreč lekarna tarča napada izsiljevalskega računalniškega virusa, ki je začasno onemogočil delovanje informacijskega sistema. V torek so enote Lekarne Ljubljana svoja vrata zaprle, v sredo pa so zdravila izdajale le na papirnati recept.

Lekarna Ljubljana s skupno 52 enotami sicer deluje tudi izven prestolnice. Med drugim poslujejo v Cerknici, Cerknem, Idriji, Grosupljem, Ivančni Gorici, Velikih Laščah in Zagradcu. Medtem v zasebnih lekarnah izdaja zdravil vseskozi poteka nemoteno. V Ljubljani je to v 14 zasebnih lekarnah s koncesijo.

Komentarji: