Popoldne bo ponekod po državi spet snežilo

Dopoldne bo še suho, popoldne pa se bodo od juga razširile nove padavine.
Fotografija: Po nižinah Gorenjske in Koroške bo snežilo. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Po nižinah Gorenjske in Koroške bo snežilo. FOTO: Črt Piksi/Delo

Padavine so danes ponoči spet zajele večji del države, a so do jutra ponehale. Dopoldne bo še suho, popoldne pa se bodo od juga razširile nove padavine, na spletni strani navaja Agencija RS za okolje (Arso).

Po nižinah Gorenjske in Koroške bo snežilo, drugod bo deloma deževalo, deloma snežilo. Na jugozahodu, Štajerskem in v Prekmurju bo prehodno zapihal južni do jugozahodni veter, vmes bo lahko tudi zagrmelo, so zapisali pri Arsu.

Obilno sneženje v zadnjem dnevu je povzročilo snegolom. FOTO: Črt Piksi/Delo
Obilno sneženje v zadnjem dnevu je povzročilo snegolom. FOTO: Črt Piksi/Delo

Najnižje jutranje temperature bodo od –3 do 1, na Primorskem od 3 do 7 stopinj Celzija, so dodali.

Obilno sneženje v zadnjem dnevu je povzročilo tudi snegolom in izpade elektrike. Ob 17. uri včeraj je bilo tako brez preskrbe z električno energijo še vedno sedem transformatorskih postaj, in sicer dve na območju enote Ljubljana okolica, tri na območju Trbovelj, ena na območju Novega mesta in ena na območju Kočevja. Večina napak pa je bilo sicer v popoldanskih urah odpravljenih, so pojasnili pri Elektro Ljubljana.

Zaradi sneženja se je včeraj zgodilo tudi več prometnih nesreč. V jutranjih urah so promet ovirala drevesa, ki so se podrla na vozišča, ali pa je bil promet oviran zaradi zdrsov vozil. V zadnjih 24 urah so na Celjskem obravnavali pet prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 24 prometnih nesreč z materialno škodo.

Preberite še:

Komentarji: