Poskusi goljufij z neplačanimi računi za elektriko tudi na Petrolu

Poskusi goljufije prihajajo z različnih telefonskih številk, a imajo skupno potezo. Začenjajo se z 01 777.
Fotografija: Poskusi goljufije pri Petrolu so se zaenkrat nanašali le na ponudbo električne energije. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Poskusi goljufije pri Petrolu so se zaenkrat nanašali le na ponudbo električne energije. FOTO: Marko Feist

Pisali smo o poskusih goljufanja strank Elektro energije. V zadnjem času so v tem podjetju prejeli več obvestil odjemalcev, da jih po telefonu nadlegujejo neznane osebe, ki se lažno predstavljajo kot zaposleni v Elektro energiji. Od njih terjajo plačilo neobstoječih dolgov in grozijo celo z odklopom električne energije.

Goljufi se ne omejujejo le nanje. Danes so nas o podobnih poskusih obvestili s Petrola. Gre za enake poskuse goljufanja s strani oseb, ki se predstavljajo za uslužbence Petrola, vsi pa so se nanašali na domnevno odprte terjatve plačil in grožnje z odklopom električne energije. Po besedah Blaža Ulage iz Petrola so prve zaznali minuli četrtek, doslej jih je bilo okoli deset, nobena izmed strank pa poskusu goljufije ni nasedla.



Poskusi goljufije so prišli z različnih telefonskih številk, a s skupno potezo. Številke so se začenjale z 01 777. Kdor je v dvomih, lahko uporabi Petrolovo kontaktno številko 080 22 66 ali piše na elektrika.petrol@si. Tovrstni poskusi goljufije so se pri Petrolu sicer zaenkrat nanašali le na ponudbo električne energije. V zvezi z njimi sumijo eno izmed aplikacij, ki je prosto dostopna v Google Playu, a to še raziskujejo.

Komentarji: