Parlamentarni "superodbor" z delom najverjetneje začne pojutrišnjem

Poleg skupnega odbora, katerega prva naloga bo sprejem zakona o zdravniški službi, so oblikovali še OZP in odbor za zadeve EU.
Fotografija: Poslanci želijo prek skupnega odbora rešiti kadrovsko stisko na otroški kirurgiji. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Poslanci želijo prek skupnega odbora rešiti kadrovsko stisko na otroški kirurgiji. FOTO: Uroš Hočevar

Ljubljana – Državni zbor se je dopoldne prvič v tem sklicu sestal na izredni seji, na kateri so ustanovili tri delovna telesa. Zaradi tožbe proti sosednji Hrvaški, ki tudi po enem letu ne upošteva sodbe arbitražnega sodišča, so oblikovali odbor za zunanjo politiko (OZP), zaradi sprejemanja odločitev na ravni Evropske unije pa odbor za zadeve EU. Poleg tega so oblikovali še tretji, skupni odbor, ki bo do dokončnega oblikovanja vseh ostalih delovnih teles bdel na vsemi drugimi nujnimi zadevami, med katerimi je denimo sprejem novele zakona o zdravniški službi.



"Superodbor" bo predvidoma prvič zasedal že v četrtek dopoldne, ko bo obravnaval predlog omenjenega zakona. Ta bo nato romal na izredno sejo državnega zbora, ki bo prihodnji teden.

Vsi odbori bodo sicer začasni, saj jih bodo po oblikovanju koalicije, na novo sestavili in premešali vodstvene funkcije v njih. Za vmesni čas so se vodje poslanskih skupin dogovorile za naslednji razrez:



OZP bo z delom začel prihodnji petek, 13. julija. Ali bodo njegovi poslanci obravnavali tožbo države proti Hrvaški, še ni jasno, saj bo to odvisno od razpleta pogovorov med poslanskimi skupinami, kabinetom premiera in zunanjim ministrstvom.

Komentarji: