Poslanki prerezali gume in na avto obesili lutko z njenim obrazom

Prijavo poslanke LMŠ policija že preiskuje.

Objavljeno
11. oktober 2018 11.00
Posodobljeno
11. oktober 2018 14.48
Poslanka in kandidatka za županjo Maribora je o grožnji obvestila policijo, ki zadevo preiskuje. FOTO: Luka Špoljar
Poslanki LMŠ in kandidatki za mariborsko županjo Lidiji Divjak Mirnik so na parkirišču pred njenim domom na avtomobilu prerezali gume, na vetrobranskem steklu pa je našla lutko s fotografijo njenega obraza z rdečimi sledmi. Lutka je imela okoli vratu ovito vrv, ki je bila na strehi avtomobila privezana na kamen. 

»To dojemam kot grožnjo pri moji kandidaturi, vendar sporočam vsem tistim, ki so si to dovolili, da se ne bom ustrašila, da me ne bodo ustavili, da za menoj stojijo vsi, ki so mi dali podpise, in jutri opoldne vlagam kandidaturo. Mislim, da je čas, da je treba narediti konec tudi politični mafiji, ki očitno vlada v Mariboru,« je poslanka najprej povedala za Večer in pri tem dodala, da k sreči zjutraj ni peljala otrok v šolo in da jima je bil prizor prihranjen.  V kasnejši izjavi pa je kandidatka za županjo še navedla, da ne ve, kdo so storilci, a da je očitno, da marsikomu »ne diši to, kar kažejo ankete v Mariboru«.

Poleg omenjenega dogodka se po besedah poslanke v tem času pojavljajo tudi različni »filmčkov« o njej in »zelo grdi zapisi«. »Gradivo jemljejo s sej mariborskega mestnega sveta izpred več let, moje izjave pa zmontirajo v kratke filmčke, verjetno z namenom, da se mi škoduje pri županski kandidaturi,« je dejala.

Mariborski policisti so prijavo prejeli in zadevo še preiskujejo.

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je dejanje označil za zavržno in ga obsodil: »V poslanski skupini LMŠ smo prepričani, da tovrstne strahopetne provokacije ne ponujajo pravih argumentov v prizadevanju za dobro slovenskega naroda. Dokler prevladujejo argumenti moči, sovražnega govora, nasilja in uničevanja, izgublja izključno in samo Maribor. V prihodnost lahko zremo le na podlagi dialoga, zato Maribor kot eden izmed centrov Slovenije potrebuje spoštovanje in napredno misleče ljudi.«