Poslovil se je ortopedski kirurg Matevž Gorenšek

Bil je direktor medicinskega centra MD medicina, med lastniki katerega je tudi njegov oče Bogomir Gorenšek, prav tako specialist ortopedske kirurgije.

Objavljeno
06. avgust 2020 14.00
Posodobljeno
07. avgust 2020 15.10
Življenjska pot Matevža Gorenška se je nepričakovano končala. FOTO: MD Medicina
V starosti 48 let je umrl priznani specialist ortopedske kirurgije Matevž Gorenšek. Po neuradnih informacijah je umrl zaradi kapi.

S spletne strani klinike MD Medicina izhaja, da je bil dr. Matevž Gorenšek specialist ortopedske kirurgije, subspecializiran za zdravljenje bolezni hrbtenice in stopal. Svojo poklicno pot je posvetil predvsem operativnemu zdravljenju degenerativnih obolenj hrbtenice. Leta 2004 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specializacijo s področja ortopedske kirurgije je opravil s pohvalo leta 2010 in se kot hrbtenični kirurg zaposlil na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana.

Hkrati s strokovnim delom je tudi njegovo znanstveno raziskovalno delo temeljilo na odkrivanju in zdravljenju degenerativnih bolezni hrbtenice. Leta 2008 je s področja eksperimentalnih metod preprečevanja degeneracije medvretenčne ploščice tudi doktoriral.

Bil je avtor številnih člankov v uglednih strokovnih publikacijah in predavatelj na posvetih s področja hrbtenične kirurgije v Sloveniji in tujini. Bil je član Vertebrološkega združenja Slovenije in ameriške akademije hrbteničnih kirurgov (American Academy of Spine Surgery).

Od leta 2017 je bil tudi predsednik odbora za zasebno dejavnost in član izvršilnega odbora Zdravniške zbornice Slovenije.

Tam so zapisali, da se bodo s spoštovanjem spominjali njegove izjemne strokovne in stanovske poti, prežete z velikim pogumom, srčnostjo, energijo, ki jo je izžareval, izjemnim posluhom za paciente in odločnostjo spreminjati sistem zdravstva na bolje.

Odprli so tudi žalno knjigo za vpis in povabili k prispevanju spominskih misli na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Žalostna statistika
V zadnjih dveh letih je bilo zaradi smrti iz registra članov Zdravniške zbornice Slovenije izbrisanih 86 članov.