Pouk se lahko nadaljuje v učilnicah

Kot so objavili na ministrstvu, glede na trenutne podatke ni razloga, da bi se način izvedbe pouka v šolah spreminjal.
Fotografija: Po podatkih za današnji dan je med zaposlenimi v vrtcih okuženih deset, med zaposlenimi v osnovnih šolah 47, še devet pa je zaposlenih v srednjih šolah. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Po podatkih za današnji dan je med zaposlenimi v vrtcih okuženih deset, med zaposlenimi v osnovnih šolah 47, še devet pa je zaposlenih v srednjih šolah. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Pouk v osnovnih in srednjih šolah se lahko še naprej nadaljuje tako, da so vsi učenci in dijaki pri pouku v šoli, so glede na razpoložljive podatke o okužbah v šolstvu objavili na ministrstvu za izobraževanje. Na današnji dan je z novim koronavirusom okuženih 66 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter 69 otok v vrtcih in šolah.

Kot so objavili na ministrstvu, glede na trenutne podatke ni razloga, da bi se način izvedbe pouka v šolah spreminjal.



Po podatkih za današnji dan je med zaposlenimi v vrtcih okuženih deset, med zaposlenimi v osnovnih šolah 47, še devet pa je zaposlenih v srednjih šolah.

Poleg tega so pri 22 zaposlenih v vrtcih ugotovili sum na okužbo in so v karanteni, med zaposlenimi v osnovnih šolah je takšnih sto, v srednjih šolah pa devet.

Med vrtčevskimi otroki je na današnji dan v karanteni 20 otrok, poleg tega je v karanteni še 166 osnovnošolcev ter 68 srednješolcev. Okužba z novim koronavirusom pa je na današnji dan potrjena pri treh vrtčevskih otrocih, 41 osnovnošolcih in 25 srednješolcih, so navedli na ministrstvu.

Preberite še:

Komentarji: