Zagorelo v industrijski coni Laze, evakuirali vse zaposlene

Požar so kmalu omejili, da se ni več širil, kasneje pa ga povsem pogasili.

Objavljeno
09. december 2019 19.26
Posodobljeno
09. december 2019 22.27
Požar so kmalu omejili.FOTO: Gasilsko reševalna služba Kranj
L. Z.
L. Z.
V industrijski coni Laze v Stražišču pri Kranju je zagorelo. Požar so kmalu omejili, da se ni več širil, kasneje pa ga povsem pogasili.

Po prvih podatkih je zagorelo pod nastreškom z vec zabojniki, plastičnimi zbiralniki in tovornim vozilom. Pogorel je tudi nadstrešek. Evakuiranih je bilo 30 zaposlenih oziroma celoten kompleks industrijske cone, so sporočili s policijske uprave (PU) Kranj.

Kranjski gasilci so v bližnjem potoku Trenča namestili lovilne pregrade in pivnike za preprečitev onesnaženja. Gasilci so na kraju razkopavali pogorišče in iskali posamezna žarišča. Pogoreli material so premestili v varno cono. Poškodovan ni bil nihče. Morebitno vsebino zabojnikov in zbiralnikov še preverjajo.

image
FOTO: Gasilsko reševalna služba Kranj


Prve meritve kažejo, da na kraju v ozracju in vodi trenutno ni nevarnih snovi. »Območje do nadaljnjega ostaja zaprto, prav tako cesta. Dostop za stanovalce je omogočen. Stanovalci naj zaprejo okna in naj ne hodijo na območje. V primeru morebitne evakuacije upoštevajte ukrepe pristojnih na kraju,« so opozorili kranjski policisti. 

image
FOTO: PU Kranj