Pozor: Med vikendom bo gneča v Istri

Zaradi kolektivnih dopustov v Italiji med vikendom pričakujemo povečan promet v Istri in na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

Objavljeno
16. avgust 2019 09.30
Posodobljeno
16. avgust 2019 09.39
Kot poročajo na DARS-u, bo poleg že standardnega gostega prometa med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri vožnje zaradi kolektivnih dopustov v Italiji močno povečan tudi promet v Istri ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko. FOTO: Mavric Pivk/Delo
S. P.
S. P.
Tudi ta konec tedna, vključno s ponedeljkom, lahko na slovenskih cestah pričakujemo veliko turistov. Kot poročajo na Darsu, bo poleg že standardnega gostega prometa med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri zaradi kolektivnih dopustov v Italiji močno povečan tudi promet v Istri ter na avtocesti med Italijo in Madžarsko.

Pri vstopu v državo bodo na meji s Hrvaško najbolj obremenjeni avtocestni mejni prehod Gruškovje ter na cestah v Istri mejni prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod in Jelšane.



image
Preden se odpravite na pot/morje je v izogib slabi volji priporočljivo preveriti najnovejše prometne informacije in stanje na mejnih prehodih. FOTO: PU Novo Mesto
Tudi danes je treba na nekaterih mejnih prehodih čakati. Trenutno je najdaljša čakalna doba na mejnem prehodu Obrežje, kjer se pri vstopu v Slovenijo čaka do ene ure, medtem ko se na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu v državo čaka do pol ure.

Preden se odpravite na pot/morje je zato v izogib slabi volji priporočljivo preveriti najnovejše prometne informacije in stanje na mejnih prehodih.

Najbolj sveža informacija prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC) pa je, da je zaradi okvare vozila na vzhodni ljubljanski obvoznici, v predoru Golovec zaprt vozni pas proti razcepu Malence.

 

Največ del na štajerski avtocesti


Kot še pišejo na PIC-u, bodo med vikendom in tudi drugi teden na slovenskih cestah (morebitno) nejevoljo med vozniki povzročala tudi dela na cestah.

- Na štajerski avtocesti bo na območju cestninske postaje Kompolje v soboto promet potekal samo po enem prometnem pasu proti Mariboru med 6. in 15. uro, v smeri Ljubljane pa med 12. in 21. uro.

- Na ljubljanski severni obvoznici je zaprt izvoz Nove Jarše iz smeri Kosez na Šmartinsko cesto, predvidoma do 18. 8.. Zaprta je tudi Clevelandska ulica med Jarško in Šmartinsko cesto.

- Zaprta je regionalna cesta Sneberje - Ljubljana, Šmartinska cesta, med cestama Trbeže in Snebersko
 cesto.

- Na štajerski avtocesti bo predvidoma do 19. avgusta zaprt priključek Krtina v obe smeri. Izvoz in uvoz Slovenske Konjice iz smeri Maribora proti Ljubljani je ponovno odprt.

- V nedeljo bo med 6. in 18. uro zaradi asfaltiranja zaprta cesta Kranj - Škofja Loka v Zgornjih Bitnjah.