Pravljični večer za odrasle

Knjižnica Prežihovega Voranca: Šestnajst knjižničarjev bo pripovedovalo kratkočasne zgodbe z vseh vetrov
Fotografija: Projekt poteka že v 21 knjižnicah po vsej Sloveniji, vsako leto se pridruži kakšna nova. Foto Aleš Černivec
Odpri galerijo
Projekt poteka že v 21 knjižnicah po vsej Sloveniji, vsako leto se pridruži kakšna nova. Foto Aleš Černivec

Ljubljana – Mestna knjižnica Ljubljana jutri vabi na že tradicionalni pravljični večer za odrasle. Kot napovedujejo, boste lahko »prisluhnili kratkočasnim zgodbam z vseh vetrov s pripovedovalci iz slovenskih splošnih knjižnic vzhodne Slovenije in Ljubljane«.

Večer pripravljajo v sodelovanju z Mariborsko knjižnico, ki jih prireja že enajsto leto, »v naši knjižnici pa letos gostujejo petič. Šestnajst knjižničarjev izbrane zgodbe letos pripoveduje že v 21 knjižnicah po vsej Sloveniji in vsako leto se projektu pridruži še kakšna nova,« so zapisali v napovedniku.

Zgodbe, ki jih bodo pripovedovali, bodo poučne, take, ki vas bodo napeljale k razmišljanju, zabavne in gotovo tudi humorne. Knjižnica se bo tako spremenila v toplo družabno okolje, ki so ga nekoč »naše generacije+« v dolgih zimskih večerih polnile z druženjem, med katerim so ličkali koruzo, izdelovali zobotrebce, zraven peli, si pripovedovali šale in zgodbe. Pravljični večer v Knjižnici Prežihovega Voranca bo jutri ob 19. uri.

Komentarji: