Na cestah so nastajali, najhujše šele prihaja

Na štajerski avtocesti je tri kilometre dolg zastoj nastal pred priključkom Celje-center proti počivališču Zima.
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk/Delo

Pred nami je eden prometno najbolj obremenjenih koncev tedna, še posebej od Avstrije proti Hrvaški in slovenski obali. Promet se bo začel povečevati od sobote do ponedeljka, pestro pa bo tudi prihodnji teden, saj se bodo marsikje v Nemčiji začele počitnice (Bavarska, Baden-Württemberg). Več prometa bo na slovenskih cestah zato že od srede naprej.



Danes je več prometnih nesreč povzročilo zastoje na slovenskih cestah. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče je bil zaprt prehitevalni pas na dolenjski avtocesti med predoroma Debeli hrib in Mali vrh proti Novemu mestu.

Zaradi povečanega prometa in mejne kontrole na avstrijski strani so občasno zapirali predor Ljubelj proti Avstriji. Zaradi popoldanske prometne konice je bil promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Zastoji so nastajali na severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana Šiška in Nove Jarše proti Zadobrovi, na zahodni ljubljanski obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Primorski in na južni ljubljanski obvoznici od počivališča Barje proti Dolenjski.



Na dolenjski avtocesti so zastoji nastajali med razcepom Malence in priključkom Šmarje Sap proti Novemu mestu ter med priključkom Bič in cestninsko postajo Dob proti Ljubljani.

Na primorski avtocesti so zastoji nastajali na posameznih odsekih med Logatcem in Brezovico proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti je tri kilometre dolg zastoj nastal pred priključkom Celje-center proti počivališču Zima. Dva kilometra dolg zastoj je nastal pred priključkom Dramlje proti Mariboru. Kilometer dolg zastoj pa je bil pred priključkom Slovenske Konjice proti Ljubljani.

Tri kilometre dolg zastoj je nastal na podravski avtocesti pred mejnihm prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Tri in pol kilometre dolg zastoj je nastal na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški.

Zastoje lahko v soboto dopoldne pričakujemo na zahodni ljubljanski obvoznici, od Podutika proti Brezovici. Na zahodni ljubljanski obvoznici lahko povečan promet z zastoji v smeri Primorske pričakujemo tudi v ponedeljek.

Dela, odstranjevanje cestninskih postaj:
- Na štajerski avtocesti sta iz smeri Ljubljane proti Mariboru zaprta priključka Lukovica ter Slovenske Konjice.
- Na dolenjski avtocesti med Ivančno Gorico in Bičem promet poteka po polovici avtoceste dvosmerno.

Komentarji: