Številne zastoje na cestah oteževale še nevihte

Najdaljši zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je kolona vozil dolga deset kilometrov.

Objavljeno
25. avgust 2018 10.13
Posodobljeno
25. avgust 2018 22.34
Prometni zastoji pred predorom Šentvid FOTO: Blaž Samec
P. V., Ma. F.
P. V., Ma. F.
Na enega prometno najbolj obremenjenih koncev tedna letu so Slovenijo zajele močne nevihte, ki so še oteževale razmere na cestah. Promet je bil močno povečan že od zgodnjega jutra, predvsem na ljubljanski obvoznici in na mejnih prehodih s Hrvaško. Pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji je kolona vozil dolga deset kilometrov. Vsem, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, na prometno informacijskem centru za državne ceste priporočajo izvoz Lesce, proti Avstriji pa se vozniki lahko preusmerijo na prehoda Ljubelj ali Korensko sedlo.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Starod, Obrežje in Gruškovje.


Na štajerski avtocesti je med priključkom Fram in počivališčem Polskava v smeri Ljubljane zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas, med priključkom Fram in razcepom Slivnica v smeri Maribora pa je zaradi okvare vozila oviran promet.

Na dolenjski avtocesti je med priključkom Bič in priključkom Trebnje zahod v smeri Obrežja zaradi okvare vozila oviran promet.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Starod, Obrežje in Gruškovje.
 

Dela na cesti


Priključek Vrhnika na primorski avtocesti bo zaprt v obe smeri do ponedeljka, 27. avgusta. Obvoz je možen preko Brezovice ali Logatca. Zaradi del na cesti bo predvidoma do 8. septembra prav tako zaprta cesta Logatec – Žiri. Obvoz za osebna vozila je možen po lokalnih cestah, za voznike ostalih vozil pa preko Idrije ali po cesti Horjul – Gorenja vas.

V Ljubljani bo do nedelje zaprta Karlovška cesta in predor Pod gradom. Do 17. ure pa bo zaprta Litostrojska cesta med Goriško in Korotansko ulico.