Predstavili bodo Dneve medgeneracijskega sožitja

Nova prireditev: Zdus bo predstavil tudi razloge, zakaj je odstopil od sodelovanja na Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu

Objavljeno
04. februar 2019 12.00
Posodobljeno
04. februar 2019 12.00
Nova prireditev Dnevi medgeneracijskega sožitja bo potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Leon Vidic
Ljubljana – Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bodo jutri predstavili novo prireditev Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki bo tam potekala od 14. do 16. maja. Organizatorja zveza društev upokojencev (Zdus) in Gospodarsko razstavišče bosta skupaj s preostalimi člani medgeneracijske koalicije Mekos, to so študentska in dijaška organizacija ter Mladinski svet Slovenije, predstavila program, partnerje, prednosti dogodka na tem prizorišču ter razloge, da je Zdus odstopil od sodelovanja na Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu.

Prišla bo tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer. Kot pravijo na Zdusu, vidijo poslanstvo te nove prireditve v izmenjavi mnenj, stališč, idej, prenosu znanja in izkušenj med generacijami, saj želijo slediti izzivom demografskih sprememb ter z medsebojnim povezovanjem ohranjati visoke družbene norme in izboljševati položaj vseh generacij v Sloveniji. Napovedujejo, da bodo prvi Dnevi medgeneracijskega sožitja v ospredje postavili aktualno, perečo temo, ki se nanaša na vse generacije, to je trg dela in upokojevanje.