Prireditve za užitkarje

Robert Otorepec začenja mandat s kulinaričnimi festivali in erotiko.

Objavljeno
12. oktober 2015 16.54
Celjski sejem
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Celje − V prvi polovici prazničnega decembra se na celjsko sejmišče vrača tridnevni mednarodni sejem za odrasle Sloverotika, pred tem pa Celjski sejem na sejmišču pripravlja novost − kulinarične sobotne festivale.

Že v soboto, 17. oktobra, bo tako sejemska dvorana E na Festivalu olj in sirov gostila okoli 30 ponudnikov najboljših sirov, olj in drugih kulinaričnih dobrot iz vse Slovenije. »Pridružili se jim bodo tudi ponudniki ekoloških in turističnih kmetij s ponudbo domačih pridelkov in izdelkov. S tem začenjamo nov projekt, sobote na sejmišču, s katerimi želimo ljubiteljem vsega dobrega iz bližnje in daljne okolice ponuditi dogodke za aktivno preživljanje prostega časa, zabavo in nakupe. Vstop bo prost, festivali pa priložnost za zabavo, degustacije in ugodne nakupe,« pravi Nataša Vodušek Fras s Celjskega sejma.

Ker so sestavni del nekaterih celjskih sejmov tudi ponudba hrane, zlasti ekološko pridelane, so v Celjskem sejmu sklenili zanimanje obiskovalcev zadovoljiti s posebnimi dogodki. Na prvem kulinaričnem festivalu bodo poleg olj in sirov lahko poskušali in kupovali izdelke iz njih, pa tudi oljke, posušene paradižnike, izdelke iz vseh vrst mleka, zlasti sire, pa tudi marmelade ... V Celje prihajata tudi kuhar Mitja in njegov pomočnik Janez, ki s projektom Ferfud obujata stare slovenske jedi in jih posodabljata, prostovoljna plačila za grižljaje pa namenjata dobrodelnemu projektu Botrstvo.

Naslednji kulinarični dogodek na celjskem sejmišču bo 21. novembra sobotni Festival vina, pršuta in salam, 5. decembra pa Festival sladkih dobrot. Sejemsko leto bo Celjski sejem od 11. do 13. decembra končal s Sloverotiko, 8. mednarodnim sejmom erotike.