Promet bo te dni povečan od Hrvaške proti Avstriji

Turisti se vračajo proti domu. 

Objavljeno
23. avgust 2019 07.37
Posodobljeno
23. avgust 2019 16.14
FOTO: Jure Eržen/Delo
S. S., V. U., STA
S. S., V. U., STA
Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti zaradi prometne nesreče za počivališčem Tepanje zaprt prehitevalni pas proti Mariboru. Prav tako prometna nesreča ovira promet na primorski avtocesti med priključkom Senožeče in razcepom Nanos proti Ljubljani.

Zastoji so na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, na gorenjski avtocesti med razcepom Koseze in priključkom Brod proti Jesenicam, na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici, na ljubljanski južni obvoznici med razcepoma Malence in Kozarje proti Brezovici, na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji, na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, na cestah Lesce-Bled, Izola-Strunjan, Valeta-Strunjan, Šmarje-Koper, Šentilj-stari mejni prehod Šentilj, Ljubljana-Brezovica in Medvode-Ljubljana v obe smeri.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Vinica, Metlika, Slovenska vas, Obrežje, Gruškovje in Zavrč.


Zastoji predvsem pred delovnimi zaporami in običajnimi ozkimi grli


V naslednjih dneh bo promet perdvidoma povečan predvsem od meje s Hrvaško proti Avstriji ter od Madžarske proti Italiji, zato je pričakovati zastoje predvsem pred delovnimi zaporami in običajnimi ozkimi grli, so sporočili z Darsa.

V koloni bodo vozniki najverjetneje stali pred Šentiljem in Karavankami. Še največ prometa tam pričakuejo od sobote do torka. Gnečo gre pričakovati tudi na gorenjski avtocesti v popoldanskih konicah med Ljubljano in Kranjem; na primorski avtocesti v obe smeri, največ v soboto, nedeljo in ponedeljek; na meji s Hrvaško – bolj ali manj bodo obremenjeni vsi mejni prehodi, tako ob vstopu v Slovenijo kot izstopu iz države.

Aktualno stanje na cestah:Čakalne dobe na mejnih prehodih: