Ponekod po državi so ceste mokre, vozite previdno

Zaradi burje prve stopnje velja prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo.

Objavljeno
06. september 2019 17.18
Posodobljeno
06. september 2019 18.51
Zgoščen promet. FOTO: Jože Suhadolnik
Be. B.
Be. B.
Poslabšanje vremena se pozna tudi na cestah, ki so že običajno najbolj obremenjene ob koncih tedna. Zaradi popoldanske prometne konice je bil promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč, navaja Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zaradi burje 1. stopnje velja prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, na vivavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo.


Več težav je bilo danes na Primorki, zaradi povečanega prometa pa še vedno nastajajo zastoji, in sicer na Gorenjki pred predorom Karavanke proti Avstriji. Na Primorki od Razdrtega proti Ljubljani je gost promet z zastoji na različnih odsekih. Zastoji so tudi na vzporedni regionalni cesti v Logatcu, na Vrhniki in na Brezovici. Gneča je tudi na zahodni ljubljanski obvoznici od razcepa Kozarje do predora Šentvid ter naprej na gorenjski avtocesti do Vodic proti Kranju, občasno zaradi varnosti zapirajo predor Šentvid ter na cesti Padna - Koper.Kakšno je stanje na mejnih prehodih?Na dolenjski avtocesti je med Grosupljem in Višnjo Goro spremenjena prometna ureditev. Vozniki, ki želijo zapustiti avtocesto na Višnji Gori proti Novemu mestu, naj se na začetku delavne zapore pri Grosuplju držijo levega pasu.
 

Dela:


Do sredine novembra bo na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod promet potekal po eni polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki bodo normalno prevozni, prav tako bosta v obeh smereh odprti počivališči. Od ponedeljka, 9.9., do konca meseca bo zaprt priključek Kranj zahod proti Avstriji.