Prva letošnja novorojenčka v Ljubljani in Trbovljah

Dečka sta se rodila minuto čez polnoč.
Objavljeno
01. januar 2018 10.43
Prvi dojenček v letu 2018
N. G., STA
N. G., STA

Prvi novorojenček letos je Tine Brodnik, ki se je rodil minuto po polnoči v ljubljanski porodnišnici mami Urši, očetu Urbanu in sestrici Maruši.

Sicer sta prva novorojenčka v novem letu v slovenskih porodnišnicah dečka v Ljubljani in Trbovljah. Deset minut za njima se je v ljubljanski porodnišnici rodila tudi prva deklica letos.

Na prvi dan novega leta so do okoli 9. ure mamice rodile še v porodnišnicah v Celju, Brežicah in Postojni, vse so povile dečke. V celjski porodnišnici se je prvi deček rodil ob 4.59, prav tako je deček prvi novorojenček v letošnjem letu v brežiški porodnišnici. Rodil se je ob 1.04. Tudi v Postojni so na svet kor prvega letos pospremili dečka, na svet je privekal ob 1.39.

Prvi Tine z mamo, očetom in sestrico. Foto Jože Suhadolnik/Delo

V Kranju pa je mamica dečka ob 6.20 rodila doma. V drugih porodnišnicah po Sloveniji so prve novorojenčke v letošnjem letu sredi dopoldneva še pričakovali.

V ljubljanski porodnišnici so na zadnji dan v letu imeli 14 porodov, od tega pet dečkov in devet deklic. V celem letu 2017 so zabeležili 5928 porodov, od tega kar 173 parov dvojčkov, enkrat pa so se rodili tudi trojčki, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.