Prvič javno objavljena prosta delovna mesta v Sovi

Kot razloge so navedli malo novih zaposlitev, tehnološki razvoj ter spreminjajočo se naravo varnostnih groženj.

Objavljeno
21. maj 2019 10.10
Posodobljeno
21. maj 2019 10.29
Konec januarja letos je agencija na svoji spletni strani že objavila poročilo o svojih aktivnostih. FOTO: Arhiv Dela
A. V.
A. V.
Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) je prvič javno objavila svoja prosta delovna mesta. Kot razloge so navedli izjemno malo novih zaposlitev v zadnjih letih, hiter tehnološki razvoj ter spreminjajočo se naravo sodobnih varnostnih groženj. Vse te spremembe narekujejo okrepitev in osvežitev z novimi in mlajšimi kadri.

image
Javna objava prostih delovnih mest. FOTO: Delo
Čeprav zakon o Sovi omogoča sklenitev delovnega razmerja v agenciji brez razpisa ali objave, se je agencija odločila, da prosta delovna mesta objavi javno. Konec januarja letos je agencija na svoji spletni strani že objavila poročilo o svojih aktivnostih, z aktualno objavo delovnih mest pa želi narediti naslednji korak k zastavljenemu povečanju transparentnosti delovanja in doseči čim večji krog zainteresirane javnosti, omogočiti javnosti v čim večji možni meri vpogled v svoje delo, krepiti komunikacijski kanal z javnostjo in izgrajevati zaupanje v delo agencije.

K sodelovanju želijo pritegniti dinamične in motivirane sodelavce, ki jih zanima delo na obveščevalno-varnostnem področju, jih delovni izzivi motivirajo in so se pripravljeni prilagoditi posebnostim zaposlitve v agenciji.

Prosta delovna mesta v agenciji so objavljena v nekaterih tiskanih medijih (tudi v Delu), vsa podrobnejša pojasnila v zvezi z zaposlitvijo pa so dostopna na spletni strani agencije.