Prvič javno objavljena prosta delovna mesta v Sovi

Kot razloge so navedli malo novih zaposlitev, tehnološki razvoj ter spreminjajočo se naravo varnostnih groženj.
Fotografija: Konec januarja letos je agencija na svoji spletni strani že objavila poročilo o svojih aktivnostih. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Konec januarja letos je agencija na svoji spletni strani že objavila poročilo o svojih aktivnostih. FOTO: Arhiv Dela

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) je prvič javno objavila svoja prosta delovna mesta. Kot razloge so navedli izjemno malo novih zaposlitev v zadnjih letih, hiter tehnološki razvoj ter spreminjajočo se naravo sodobnih varnostnih groženj. Vse te spremembe narekujejo okrepitev in osvežitev z novimi in mlajšimi kadri.

Javna objava prostih delovnih mest. FOTO: Delo
Javna objava prostih delovnih mest. FOTO: Delo
Čeprav zakon o Sovi omogoča sklenitev delovnega razmerja v agenciji brez razpisa ali objave, se je agencija odločila, da prosta delovna mesta objavi javno. Konec januarja letos je agencija na svoji spletni strani že objavila poročilo o svojih aktivnostih, z aktualno objavo delovnih mest pa želi narediti naslednji korak k zastavljenemu povečanju transparentnosti delovanja in doseči čim večji krog zainteresirane javnosti, omogočiti javnosti v čim večji možni meri vpogled v svoje delo, krepiti komunikacijski kanal z javnostjo in izgrajevati zaupanje v delo agencije.

K sodelovanju želijo pritegniti dinamične in motivirane sodelavce, ki jih zanima delo na obveščevalno-varnostnem področju, jih delovni izzivi motivirajo in so se pripravljeni prilagoditi posebnostim zaposlitve v agenciji.

Prosta delovna mesta v agenciji so objavljena v nekaterih tiskanih medijih (tudi v Delu), vsa podrobnejša pojasnila v zvezi z zaposlitvijo pa so dostopna na spletni strani agencije.

Komentarji: