Opazili smo: race zasedle cesto in jezile voznike

Po dvajsetih minutah so dolenjski policisti le vzpostavili javni red in mir na stari dolenjski cesti pri Otočcu.

Objavljeno
09. september 2015 17.30
AUSTRALIA-WEATHER-FIRE
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Novo mesto − Po zaslugi dolenjskih policistov še danes v Krki veselo čofota tričlanska račja družina, ki so jo z veliko mero potrpežljivosti pospremili s stare dolenjske hitre ceste pri Otočcu, na kateri so perjad ogrožali vozniki motornih vozil.

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so včeraj nekaj po trinajsti uri na številko 113 prejeli obvestilo, da na nekdanji cesti Bratstva in enotnosti tri race ovirajo promet.

Možje postave so odhiteli na kraj dogodka, kjer so strokovno ugotovili, da gre za starejšo raco in domnevno dve mlajši, ki so kar sredi ceste obstale in se niso hotele nikamor premakniti, čeprav so jih vozniki hoteli odgnati z zvočnimi signali. In tako je v obe smeri obstal promet.

Klicu na pomoč so se nemudoma odzvali policisti novomeške policijske uprave, ki so strokovno zavarovali kraj dogodka. S pregovarjanjem in s humano uporabo brezkontaktne telesne sile jim je race uspelo pospremiti proti njihovemu domu ob reki Krki. Po dvajsetih minutah se je promet končno sprostil.

Race so upoštevale zakonite ukrepe in ukaze policistov, zato drugi ukrepi zoper nenajavljeno zaporo ceste niso predvideni, so sporočli novomeški policisti.