Nova papirnica bi zagotovila delo 100 papirničarjem

Ustanovitev družbe Papirnica Radeče
Objavljeno
03. julij 2012 10.53
Posodobljeno
01. julij 2012 12.00
S.P.
S.P.

Radeče - Radeška občina je v okviru Komunale Radeče ustanovila družbo Papirnica Radeče, ki naj bi nadaljevala proizvodnjo belih papirjev na stroju štiri v radeški papirnici. Ta je je v stečaju sicer že od aprila, nova družba pa je bila v sodni register vpisana konec junija letos.

Kot je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je Javno podjetje Komunala Radeče v novo družbo vstopilo 22. junija in zagotovilo potreben osnovni kapital za zagon družbe. Direktor družbe je Tomaž Režun, v njej pa naj bi dobilo delo približno 100 nekdanjih papirničarjev.

Konec junija pa se je iztekel rok za zbiranje ponudb za odkup poslovne celote družbe Radeče papir v stečaju. Odpiranje ponudb bo v petek na celjskem okrožnem sodišču. Poslovna celota med drugim obsega nepremičnine, vsa osnovna sredstva in drobni inventar ter blagovno znamko Radeče papir, kupec pa bi prevzel tudi vse pravice in obveznosti družbe.

Po neuradnih informacijah naj bi ponudbo oddal francoski Oberthur Technologies, ki se zanima za nadaljevanje proizvodnje na stroju pet, na katerem je do uvedbe stečaja potekala proizvodnja posebnega papirja za tiskanje denarja.

Glede na cenitev je tržna vrednost nepremičnin okoli 14,7 milijona evrov, njihova likvidacijska vrednost pa 8,5 milijona evrov, medtem ko je tržna vrednost premičnin skoraj 22 milijonov evrov, njihova likvidacijska vrednost pa 6,5 milijona evrov.

S.P./STA