Razkritje zaupnih podatkov bodo raziskali

Onkološki inštitut je kazensko ovadil Svet na Kanalu A zaradi predvajanja zaupne medicinske dokumentacije inštituta v petkovi oddaji. Direktor ne komentira nenavadnega načina hranjenja podatkov.

Objavljeno
08. marec 2008 16.37
Onkološki inštitut
Ljubljana - Direktor Onkološkega inštituta Ljubljana Aljoša Rojec nenavadnega načina hranjenja zaupnih podatkov o umrlih rakavih bolnikih, na katero so opozorili v petkovi oddaji Svet na Kanalu A, ni želel komentirati, je danes poročal Dnevnik. Rojec je za Dnevnik povedal le, da gre za stvar, ki jo bodo raziskali pristojni organi.

Novinarjem oddaje Svet na Kanalu A je prišla v roke dokumentacija o umrlih rakavih bolnikih, in sicer so jo vzeli kar iz škatel, ki ležijo neustrezno hranjene v prvem nadstropju stavbe B Onkološkega inštituta.

Z inštituta so že v petek sporočili, da so na policiji podali ovadbo zoper Svet na Kanalu A zaradi predvajanja zaupne medicinske dokumentacije inštituta v petkovi oddaji. Svet na Kanalu A so ovadili tudi zaradi neupravičenega vstopa v prostore inštituta in zadrževanja v njem, kljub opozorilom varnostnikov k izstopu in zaradi snemanja v stavbi brez ustreznega dovoljenja, so še sporočili.

Rojec nenavadnega načina hranjenja zaupnih podatkov ni želel komentirati, povedal je le, da gre za stvar, ki jo bodo raziskali pristojni organi, saj so "določeni ljudje v naše stavbe vstopali nepooblaščeno, mimo vratarjev in se na opozorila niso odzvali".

Šlo naj bi za škatle, polne popisov umrlih bolnikov. V prazne prostore v prvem nadstropju stavbe B, ki služijo kot nekakšna ropotarnica, so jih najverjetneje prenesli po poplavah na Onkološkem inštitutu.