»Vprašal sem se, kaj dobrega je naredil Boris Popovič«

Je nekdanji koprski župan dober ali slab človek, se sprašuje aktivist Joshua Andrej Brilly.

Objavljeno
05. februar 2019 09.38
Posodobljeno
05. februar 2019 14.02
Za omizjem se je pridružil župan Aleš Bržan. FOTO: Nataša Čepar
Resnica o človeku Borisu Popoviču in o vseh nas, ki smo prav tako samo ljudje, je bila tema novinarske konference, ki je potekala v Centru Obilja na Prešernovem trgu in ki jo je organiziral aktivist Joshua Andrej Brilly.

»Vprašal sem se, kaj je Boris naredil dobrega, in naštel sem dolg seznam stvari. Potem sem se vprašal, kaj je storil slabega. Zanimivo je, da so se vsi odgovori začeli z 'govori se'. Kaj je res in kaj ni,« se je uvodoma spraševal Joushua Andrej Brilly. »Če uporabim možgane, ugotovim, da je dober človek,« je nadaljeval.

»Odločil sem se, da povabim Popoviča na pijačo. Vse, kar sem spoznal, lahko rečem - oprosti, ker so vse te stvari nastale v moji glavi.«

Nekdanji župan Boris Popovič, ki je to funkcijo opravljal 16 let oziroma štiri mandate, se je na osnovi suma o nepravilnostih na zadnjih volitvah v Kopru pritožil v zvezi s potrditvijo novega župana Aleša Bržana na upravno sodišče. To naj bi o njegovi pritožbi odločilo do prihodnjega ponedeljka.  Medtem je Popoviča zapustilo tudi šest svetnikov v koprskem mestnem svetu, ki bodo ustanovili svojo svetniško skupino.
 


image
Novinarska konferenca Borisa Popoviča in aktivista Joshue Andreja Brillyja. FOTO: Nataša Čepar


Dal je primer »dirkaškega« življenja, ki ga je živel Boris Popovič. »Kopilot je bil Gašpar Gašpar Mišič, potem Aleš Bržan, dirka se je nadaljevala, življenje se vrti, vrti, dokler ne vidimo perfektne igre. Koper brez treh igralcev ne more zmagati. Povežite se in naredite mesto, kot ga Slovenija ni videla!« Popovič je dejal, da je Brillyja spoznal po volitvah in da so mu všeč njegove ideje. »Bil sem usmerjen v razvoj, če sem slučajno koga užalil, se opravičujem vsem,« je dejal Popovič.

Za omizjem se jima je pridružil župan Aleš Bržan, ki je povedal, da je - z določeno mero skepse - pripravljen na sodelovanje tudi v tem kontekstu. 

»Univerzum bo sam vse postavil na svoje mesto,« je zaključil Brilly.

image
Aleš Bržan FOTO: Nataša Čepar


Joshua Andrej Brilly je konec lanskega leta v središču Kopra odprl Center Obilja, v katerem velja inovativen sistem izmenjave izdelkov ali storitev. »Trgujejo« z valuto, imenovano vibe, kar pomeni, da po lastni želji določimo vrednost izdelkom ali znanju, ki ga hočemo izmenjati z drugimi.

image
Boris Popovič se je, kot kaže, začel posvečati duhovnosti. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


»Verjamem, da nam bo dogajanje v Kopru v prihodnosti uprizorilo najbolj veličasten 'ples', kakršnega Slovenija še ni videla in ki bo v skupno dobro vseh nas – kjer smo zmagovalci prav VSI,« je zapisal v vabilu na konferenco.

Dodal je še spletni naslov svojega projekta.