Šarec bo predlagal Aleša Šabedra za novega zdravstvenega ministra

Po odstopu Sama Fakina bo predsednik vlade predlagal direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.
Fotografija: Aleš Šabeder bo, če bo dobil podporo DZ, na mestu zdravstvenega ministra nasledil Sama Fakina. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Aleš Šabeder bo, če bo dobil podporo DZ, na mestu zdravstvenega ministra nasledil Sama Fakina. FOTO: Jure Eržen/Delo

Predsednik vlade Marjan Šarec bo za novega ministra predlagal Aleša Šabedra, dosedanjega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Dosedanji minister Samo Fakin je zaradi težav odstopil.

Posameznikov, ki bi si želeli prevzeti to mesto, ni ravno veliko, je za Delo priznal premier Šarec. V LMŠ pa so povedali, da njihova strankarska izkaznica ni pogoj za zasedbo tega položaja.

Aleš Šabeder je po izobrazbi je ekonomist. Nekdanji prvi mož Semenarne Ljubljana je vse dosedanje delovne izkušnje pridobil v gospodarstvu, med drugim je bil zaposlen tudi v Petrolu in Mercatorju.

Preden je zasedel položaj generalnega direktorja v Kliničnem centru, v zdravstvu ni delal nikoli. Je pa Šarec v minulih mesecih izrazil svojo podporo Šabedru. Ob 50-letnici ljubljanske otroške kirurgije novembra lani je o Šabedru denimo dejal, da »dokler bo tako delal, kot je delal do zdaj, bo imel njegovo zaupanje«.

Preberite še:

Komentarji: