Šarec oktobra k Junckerju

Ena od tem v bruseljskih pogovorih bo gotovo arbitraža. Srečal se bo tudi s predsednikom evropskega sveta Donaldom Tuskom.
Fotografija: Teme pogovorov Marjana Šarca v Bruslju bodo predvidoma tudi prihodnost EU, migracije, populizem, evropske volitve in prihodnji evropski proračun. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Teme pogovorov Marjana Šarca v Bruslju bodo predvidoma tudi prihodnost EU, migracije, populizem, evropske volitve in prihodnji evropski proračun. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Bruselj – Slovenski premier Marjan Šarec bo oktobra uradno obiskal Bruselj, kjer se bo srečal s predsednikom evropskem komisije Jean-Claudom Junckerjem in predsednikom evropskega sveta Donaldom Tuskom.

Teme pogovorov bodo predvidoma prihodnost EU, migracije, populizem, evropske volitve, prihodnji evropski proračun. Po navedbah virov je odločitev za Bruselj kot prvi uradni obisk na tujem »znamenje, da je za Slovenijo ključno okolje«. Ena od tem v bruseljskih pogovorih bo gotovo arbitraža.



Kakršni koli opaznejši premiki v drži evropske komisije v prihodnjih mesecih niso pričakovani. Evropski poslanec Zelenih Igor Šoltes je sicer Junckerju poslal pismo, v katerem ga je pozval, naj od Hrvaške zahteva spoštovanje arbitražne razsodbe in njeno izvajane. Pod pismo so se podpisali še Franc Bogovič (EPP), Tanja Fajon (S&D) in Ivo Vajgla (Alde). 

Komentarji: