Šarec v DZ vložil listo ministrskih kandidatov

Za prihodnji teden so v DZ predvidene predstavitve kandidatov pred matičnimi odbori.
Fotografija: Marjan Šarec FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Marjan Šarec FOTO: Jože Suhadolnik

Premier Marjan Šarec je v DZ vložil listo ministrskih kandidatov, so sporočili iz stranke LMŠ. V ekipo 13. slovenske vlade Šarec predlaga 16 kandidatov, ki bodo zastopali koalicijske LMŠ, SD, SMC, SAB in Desus. Predsednik DZ Dejan Židan je na twitterju objavil, da je že podpisal terminski načrt njihovih predstavitev v DZ, ki bodo od torka do četrtka.



Predsednik vlade je listo ministrskih kandidatov v DZ vložil že nekaj dni pred iztekom roka, kar bi se zgodilo v ponedeljek. Za prihodnji teden so v DZ predvidene njihove predstavitve pred matičnimi odbori, teden pozneje pa je pričakovati glasovanje o ministrski ekipi.



Med 16 kandidati na listi sta dva z izkušnjami na mestu predsednika vlade, še štirje so v dosedanjem ali preteklih mandatih že opravljali ministrsko funkcijo, trije pa so v vladi delovali kot državni sekretarji. Skupaj s predsednikom vlade bosta ob potrditvi ministrskih kandidatur v vladi dva nekdanja župana. Dva med 16 ministri bosta brez resorja, med kandidati pa so štiri ženske.

Preberite še:

Komentarji: