Še bo vroče, a ne več dolgo

Ta teden bo najtopleje predvidoma v četrtek.
Fotografija: Dobro prenašate vročino? FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Dobro prenašate vročino? FOTO: Shutterstock

Vročina bo ta teden še vztrajala. Po napovedih meteorologov z Agencije RS za okolje bo ta teden najtopleje predvidoma v četrtek. Že danes so bile najvišje temperature od 28 do 32 stopinj Celzija, na Primorskem do 36 stopinj Celzija, tudi jutri bo še večinoma sončno, za popoldne pa so vremenoslovi napovedovali krajevne nevihte.


 
V torek bo začel pihati veter južnih smeri, ki bo v drugi polovici tedna višje temperature prinesel vzhodni polovici države, kjer bo večinoma od 33 do 35 stopinj Celzija.
 
Danes in jutri bo ozračje še nestabilno, popoldne so bile napovedane krajevne nevihte. Bolj stabilno in suho vreme bo v sredo in četrtek. V petek pa lahko zaradi bližine vremenske fronte, ki nas bo prešla predvidoma v soboto, znova pričakujemo nekaj več vremenskega dogajanja. Niz zaporednih vročih dni se bo marsikje s soboto končal.

Po sedanjih izračunih torej kaže, da bo vročina vztrajala nad našimi kraji do vključno petka. Skupaj bomo torej našteli od sobote, 28. julija, 14 zaporednih vročih dni.

Komentarji: