Še petič v boj za stolček v šmarskem zdravstvenem domu

Svet zavoda bo predstavitve kandidatov poslušal prihodnji teden, nekaj občin naj bi imelo svojo kandidatko.

Objavljeno
10. marec 2017 09.12
Špela Kuralt
Špela Kuralt
Šmarje pri Jelšah – V. d. direktorice Zdravstvenega doma (ZD) Šmarje pri Jelšah Irena Nunčič se je znova, že petič, prijavila na razpis za direktorico in včeraj na novinarski konferenci pohvalila delo zavoda, ki posluje z dobičkom. Občine se o direktorju ne morejo zediniti že več kot leto dni, z novo kandidatko iz Rogaške Slatine bi bilo morda drugače.

Nunčičeva je največji trn v peti občini Šmarje pri Jelšah, ki je še nikoli ni potrdila, dvakrat je Nunčičevi hrbet obrnil tudi svet zavoda. Preostalih pet občin ustanoviteljic je vztrajalo pri njeni izvolitvi za direktorico, ker ZD posluje dobro. V Šmarju so večkrat omenili, da naj bi bili v ZD Šmarje pri Jelšah zelo slabi odnosi med zaposlenimi, župan Stanko Šket je celo na svoji strani na družbenem omrežju objavil anonimno pismo o domnevnih težavah v odnosu v kolektivu.

Na zapis so se že istega dne odzvali reševalci in stopili v bran Nunčičevi, ki je na včerajšnji konferenci vse navedbe o slabih odnosih zavrnila: »Odnosi niso slabi, v povprečju so zelo dobri. Ko se je začelo o tem govoriti, pa nisem bila nikoli vključena v postopke. In ko sem končno lahko kaj povedala, se tega voza ni dalo več ustaviti. Po mojem prepričanju je to tipičen način, da če nimaš drugih možnost, sprožiš klico nezadovoljstva, ki se da težko objektivno dokazati, in to je potem vzrok, da nekoga ne imenuješ.« Nunčičevi v bran so včeraj stopili tudi zdravniki. »Mogoče je pet ljudi nezadovoljnih in ti bodo nezadovoljni vedno in ob vsakem direktorju,« je razmere povzel strokovni vodja, zdravnik Ali Nassib.

Občine imajo dovolj

Na novi razpis, ki je bil objavljen samo teden dni med šolskimi počitnicami, je prišlo devet prijav, pet kandidatov je poslalo popolne vloge in ti se bodo svetu zavoda predstavili prihodnji teden. Izbranega mora potrditi vseh šest občin ustanoviteljic. Nunčičeva, ki nima načrta B, je že povedala, da se bo borila do konca. Dejala je, da je že opravila razgovore s predstavniki nekaterih občin, poskušala bo ugotoviti še, kaj je tisto, kar jih je zmotilo do zdaj: »Trdim, da glede na rezultate – porast števila zaposlenih, tudi zdravnikov, boljša oprema in vlaganja – ne bi smelo biti težav. Očitno so drugi vzroki, ki prispevajo k temu, da me svet zavoda ni imenoval.«

Ker šmarska občina doslej Nunčičeve ni podprla, so se po naših informacijah občine načelno dogovorile, da bodo podprle Slatinčanko Jasno Žerak, ki je bila dolgo na vodilnem mestu v Banki Celje. To na Kozjanskem in v Obsotelju ne pomeni prav veliko, saj so se politične karte tam že nekajkrat premešale. Nekatere naj bi motilo že samo to, da je gospa iz Rogaške Slatine.