»Selitve narodov« od meje z Avstrijo proti slovenski in hrvaški obali

Težave tudi na hrvaških cestah, v predoru Sveti Rok eksplodiralo vozilo. 
Fotografija: Gneča je že in tudi bo še popoldne v smeri proti morju. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Gneča je že in tudi bo še popoldne v smeri proti morju. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Zaradi bližajočega se konca tedna in dodatnih prostih dni je pogosto močno povečan promet od meje z Avstrijo proti slovenski obali in mejnim prehodom s Hrvaško.

V večjem delu Nemčije, Avstriji in na Hrvaškem imajo danes dela prost dan, saj obeležujejo praznik Svetega rešnjega telesa in krvi, imenovan tudi telovo, ko se spominjajo Jezusove navzočnosti v evharistiji oziroma zadnje večerje. Mnogi si bodo tako podaljšali konec tedna.

Na Hrvaškem je v predoru Sveti Rok eksplodiralo vozilo, zato je bil promet tam močno oviran. Gasilci so predor namreč zaprli, nastala je več kilometrov dolga kolona. Ali je bil v nesreči kdo ranjen, še ni znano, so pa številni vozniki opozorili, da jih na radiu niso opozorili glede zapore predora. Gasilci so po dobri uri odstranili pogorelo vozilo.



Na primorski avtocesti je zaradi okvare tovornega vozila zaprt počasni pas, in sicer pred priključkom Kastelec v smeri proti Ljubljani.

Čakalna doba je le na mejnem prehodu Obrežje.

Danes je pričakovati gnečo na cesti proti Hrvaški. FOTO: Blaž Samec/Delo
Danes je pričakovati gnečo na cesti proti Hrvaški. FOTO: Blaž Samec/Delo


Do 23. junija bo potekala Kolesarska dirka po Sloveniji. V tem času bodo za ves promet zaprti nekateri odseki cest in priključki na avtoceste Danes je to na relaciji Maribor - Slovenska Bistrica - Zreče - Slovenske Konjice - Poljčane - Šmarje pri Jelšah - Štore - Celje.

Do predvidoma konca meseca bo na primorski avtocesti zaprt priključek Kozina, izvoz in uvoz proti Kopru. Obvoz je preko priključkov Divača in Kastelec. Na štajerski avtocesti pa bo v tem času zaprt priključek Blagovica v obe smeri, oba izvoza in uvoza.Danes in jutri bodo na primorski avtocesti na območju viadukta Ravbarkomanda odstranjevali delovno zaporo. Promet bo v obe smeri občasno potekal samo po enem voznem pasu.  Od 22. 6. do 7. 7. bo zaprta cesta Mengeš - Moste, pri Topolah. Obvoz bo preko Duplice.



 
Promet je bil sicer že dopoldne povečan na cestah proti večjim mestom zaradi jutranje prometne konice, in sicer na štajerski avtocesti pred zaporo med priključkoma Šentrupert in Vransko proti Ljubljani, kjer se je potovalni čas podaljšal za 15 do 20 minut.

Na primorski avtocesti pred zaporo med razcepom Nanos in priključkom Senožeče proti Kopru pa je bil potovalni čas podaljšan za od 45 do 50 minut. Prometna gneča je bila že zjutraj tudi na podravski avtocesti med počivališčem Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Komentarji: