Predstavitvena informacija

Škoda zaradi kraje podatkov je lahko za podjetje usodna

Podatki so zlato našega časa, pravijo. Kar nekaj ljudi na Forbesovem seznamu je obogatelo prav z njimi. Varnost podatkov moramo zato jemati resno.
Fotografija: Foto Klemen Razinger
Odpri galerijo
Foto Klemen Razinger

Zlatih palic gotovo ne bi pustili ležati naokoli, ampak bi jih pospravili na varno, v robusten sef in predenj postavili še oboroženega varnostnika. Kako pa varujete svoje podatke? Strokovnjaki za računalniško varnost pogosto opozarjajo, da se številna podjetja še vedno ne zavedajo vseh nevarnosti, ki prežijo na njihove računalniške sisteme in shranjene podatke. Seveda pa tako kot varovanje zlata stane tudi varovanje podatkov.

Zanimivo in varno rešitev na področju informacijske tehnologije ponuja tudi Pošta Slovenije, kjer se zavedajo odvisnosti poslovanja podjetij in organizacij od delovanja informacijskih sistemov. »Ti pa so odvisni od varnosti in razpoložljivosti delovanja strežniških in komunikacijskih sistemov. Podatkovni centri Pošte Slovenije in njihovi ločeni sistemski prostori so namensko zasnovani z vso potrebno oskrbno infrastrukturo, kamor lahko namestimo vašo strežniško in drugo informacijsko strojno opremo,« razložijo IT-strokovnjaki Pošte Slovenije.

https://svetkapitala.delo.si/aktualno/prihranimo-z-najemom-podatkovnega-centra-158986