Slovenijo zajela neurja, voda in veter povzročila precej škode

V Novem mestu je močan veter podrl nekaj dreves, voda je zalila številne kleti.
Objavljeno
21. julij 2018 15.31
Posodobljeno
21. julij 2018 18.55
Možni so močnejši nalivi, sunki vetra in toča. FOTO: Bralka
A. V.
A. V.
Novo mesto - Do sredine noči na nedeljo bodo možna krajevna neurja, opozarja Agencija RS za okolje. Na območju Novega mesta se je neurje razbesnelo okoli 15. ure. Zaradi udara strele je v naselju Lešnica v Novem mestu zagorel kozolec, zaradi močnega vetra pa se je podrlo nekaj dreves, med drugim na Straški cesti v Novem mestu, na cesti Gumberk-Ratež ter na cesti Prečna-Mirna Peč. V občini Dolenjske Toplice se je zaradi neurja na cesto sprožil zemeljski plaz.

Kje je nevarnost toče?
Sveže podatke lahko spremljate TUKAJ


Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so morali gasilci posredovati tudi v nekaj primerih, ko je meteorna voda zalila stanovanjske objekte v Novem mestu ali zaradi zamašenih jaškov poplavila cesto.

Tudi drugod se bodo popoldne, zvečer ter v prvem delu noči še pojavljale krajevne plohe in nevihte. Nekatere bodo lahko tudi močnejše. Ob tem lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki.


V naselju Šmarje v občini Šentjernej je močan veter ponovno razkril streho stanovanjske hiše, ki je bila pokrita s folijo zaradi posledice požara. O težavah zaradi neurja prav tako poročajo iz občine Brežice, kjer je odpadlo vejevje oviralo promet, ter iz občine Krško, kjer je zaradi udara strele zagorel nadstrešek zidanice.
 

Nestanovitno vreme tudi v nedeljo


Za danes popoldne sicer vremenoslovci napovedujejo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30, v severozahodni Sloveniji okoli 25 stopinj Celzija.

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, ko je mogoče pričakovati spremenljivo do pretežno oblačno vreme s plohami in nevihtami. Te bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.

Povezane vsebine