Počivalšek: Židan dan za sponzorje poslanskih prestopov se utegne kmalu končati

Poslanec SMC Gregor Židan se je odločil za prestop k SD. To je v kratkem času že drugi poslanec, ki je zapustil poslansko skupino SMC.
Fotografija: Zdravko Počivalšek je besedo židan uporabil v komentarju dogajanja. Židan je tudi priimek poslanca, ki je prestopil v poslansko skupino SD in priimek predsednika stranke SD. 
FOTO: Igor Zaplatil/ Delo
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek je besedo židan uporabil v komentarju dogajanja. Židan je tudi priimek poslanca, ki je prestopil v poslansko skupino SD in priimek predsednika stranke SD.  FOTO: Igor Zaplatil/ Delo

Po tem, ko je poslanske vrste stranke SMC zapustil Jani Möderndorfer, ki se je odločil, da mu bolj ustreza poslanski sedež LMŠ, se je za prestop odločil še en poslanec SMC, in sicer Gregor Židan. O njegovi odločitvi se je ugibalo nekaj dni, poslanci SD pa so po naših informacijah danes vsi povedali, da se strinjajo z njegovim prihodom v njihovo poslansko skupino. 

Vodja poslanske skupine Matjaž Han je nato danes popoldne v uradni izjavi potrdil, da za Francem Trčkom, ki je v SD prišel iz Levice, zdaj prihaja še poslanski kolega iz SMC. Poslanska skupina SMC bo imela tako odslej osem članov. Špekulira se, da Židanov odhod ni zadnji prestop iz SMC. Han je sicer komentiral, da so v SD »na stežaj odprli vrata«. 

»Nikogar nismo prisilili, da bi prišel k nam. Zato smo še toliko bolj zadovoljni, da se je Gregor odločil prestopiti v poslansko skupino SD,« je pojasnil Han. Židan ob prestopu iz SMC v SD ni dajal izjav. Po Hanovih besedah so takšne odločitve za posameznike kar težke, zato se je odločil, da medijem te odločitve ne bo pojasnjeval.



Zdravko Počivalšek, predsednik stranke SMC, je po objavi novice, da gre Gregor Židan k poslanski skupini stranke, ki jo vodi Dejan Židan, na twitterju zapisal: »Židan dan za sponzorje poslanskih prestopov se utegne kmalu končati.« Medtem pa je prvi prestopnik Möderndorfer prav tako po twitterju Gregorju Židanu zaželel vse dobro. 

Gregor Židan, nekdanji nogometaš, se je odločil za prestop k SD. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Gregor Židan, nekdanji nogometaš, se je odločil za prestop k SD. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Skupaj prišla, skoraj sočasno odšla


Gregor Židan je sicer nekdanji nogometaš (igral je tudi za slovensko reprezentanco), v svoje vrste pa so ga v SMC sprejeli skupaj z Möderndorferjem. 24. septembra 2018 je stranka organizirala novinarsko konferenco, na kateri jima je dobrodošlico izrekel takratni vodja poslanske skupine Igor Zorčič. Möderndorferja je opisal kot zelo izkušenega na političnem parketu, Židana pa kot izkušenega na športnih terenih.

Židan je v parlament prišel kot nadomestni poslanec, in sicer namesto Zdravka Počivalška, ki je ob sestavljanju vlade ostal minister. 
 

Preberite še:

Komentarji: