Socka in Pivka čez prvo oviro

Cestna direkcija nadaljuje z izbiranjem izvajalcev za rešitev ozkih grl.

Objavljeno
28. februar 2014 18.19
Most Socka
A. S., Gospodarstvo
A. S., Gospodarstvo

Ljubljana – Državna revizijska komisija za revizijo postopkov oddaje javnih naročil (DRK) je zahtevka družbe Map trade iz Slovenske Bistrice za revizijo dveh javnih naročil za izgradnjo nadomestnega mostu čez Socko in za rekonstrukcijo mostu čez Pivko zavrnila kot neutemeljena. Direkcija RS za ceste (DRSC) sedaj pregleduje prispele ponudbe, o izboru izvajalcev del pa se bo odločila sredi marca.

Podpis pogodb bo mogoč šele po pravnomočnosti posamezne odločitve cestne direkcije o izboru izvajalca del. Map trade se je že pred izrekom roka za oddajo naročil namreč pritožil na razpisne pogoje, vsi prijavljeni pa bodo imeli novo priložnost za pritožbo po odločitvi DRSC.

Devet ponudb za most čez Socko (za gradbena dela je predvideno 180 dni) ima razpon med 547 in 968 tisoč evri, sedem ponudb za rekonstrukcijo mostu čez Pivko (zahtevani rok za dokončanje gradbenih del je 150 dni) pa med 363 in 575 tisoč evri.

Map trade je poslal ponudbi za oba objekta: za most čez Socko v višini 742.701,25 evrov z davkom na dodano vrednost in za most čez Pivko v višini 499.859,94 evrov z DDV.