Šoltes noče več na Uradni list

Po aferi s klicem generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, da je Igor Šoltes dober kandidat, se ta umika iz igre. Pri izbiri direktorja Uradnega lista skrivnost celo število kandidatov.
Fotografija: Igor Šoltes je kolateralna škoda v aferi, ki je odnesla generalnega sekretarla LMŠ Braneta Kralja. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Igor Šoltes je kolateralna škoda v aferi, ki je odnesla generalnega sekretarla LMŠ Braneta Kralja. FOTO: Jure Eržen

»V teh igrah ne želim sodelovati, zato bom umaknil svojo kandidaturo za delovno mesto direktorja družbe Uradni list. Zanj sicer izpolnjujem vse razpisne pogoje in imam potrebne izkušnje,« e za Delo povedal Igor Šoltes.

Njegovo ime se je pojavilo v aferi minuli teden, ko je Irena Prijović, predsednica nadzornega sveta Uradnega lista, protikorupcijski komisiji in pooblaščencu za skladnost poslovanja na SDH prijavila pritiske, ki jih je bila po njenih besedah deležna od Braneta Kralja, sicer tudi enega ustanovnih članov LMŠ in zaupnikov predsednika stranke Marjana Šarca.

Kralj je moral z mesta generalnega sekretarja stranke odstopiti, ker je Šarec »pometel pred svojim pragom«.



Irena Prijović danes ne želi odgovoriti na naše vprašanje koliko kandidatov se je sploh prijavilo za mesto direktorja Uradnega lista, družbe v lasti države in tudi ne koliko od prijavljenih je izpolnjevalo pogoje za to funkcijo. »Postopka, ki je v teku, ne komentiram,« pravi nadzornica.

Igor Šoltes potrebuje novo službo po tem, ko ni uspel z vnovično kandidaturo za evropskega poslanca, na zadnjih volitvah je poskusil, kot je znano, na listi Desusa. Preden je bil evropski poslanec, je bil od sredine leta 2013 do konca 2014 samostojni podjetnik in zaslužil od 500 do tisoč evrov bruto na mesec, kaže izjava, ki jo je podal ob začetku mandata evropskega poslanca. Pred tem je bil devet let predsednik računskega sodišča.

Po naših informacijah so v postopku iskanja novega direktorja Uradnega lista angažirali kadrovsko agencijo Competo, kjer na naše vprašanje ali so selekcijski postopek opravili pod pritiski vladajoče politike, odgovarjajo nikalno.

Nadzorniki Uradnega lista, ki jih vodi Prijovićeva, bi se morali z izbranimi kandidati pogovoriti v prihodnjih dneh. Prijovićeva ne želi odgovoriti niti na vprašanje, ali se bo postopek po njenem razkritju "brutalnih" političnih pritiskov nadaljeval. Po veliki medijski odmevnosti in Kraljevem odstopu pa prihaja na dan dejstvo, da ne protikorupcijska komisija in ne pooblaščenec SDH v tem postopku prijave pritiskov, ki naj bi jih doživela, ne moreta storiti nič.
 

Komentarji: