Šoltes uradno pri upokojencih

Karla Erjavca ne bo na listi Desusa za evropski parlament, nosilec bo Igor Šoltes.

Objavljeno
22. marec 2019 18.20
Posodobljeno
22. marec 2019 18.25
Kandidaturo Igorja Šoltesa je podprl tudi Ivo Vajgl, ki je bil leza 2014 izvoljen na listi Desusa, a se zdaj ni odločil za vnovično kandidaturo. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Ljubljana – Evropski poslanec Igor Šoltes se bo na majskih evropskih volitvah potegoval za nov mandat kot nosilec liste Desusa, je sklenil izvršni odbor stranke. Predsednik stranke Karl Erjavec napoveduje njegovo ponovno izvolitev.

Kdo bo poleg Šoltesa še na listi, bodo v stranki odločili v naslednjih dneh. Med kandidati zagotovo ne bo Erjavca, lahko pa bi se na listi znašel kdo od kandidatov, s katerimi je želel Šoltes sodelovati pri samostojni listi. Evropski poslanec, ki je bil leta 2014 izvoljen na listi Verjamem, napoveduje, da bo tudi v prihodnje zavzemal za zdravo okolje, zdrave tržne odnose, človekove pravice, vladavino prava in reševanje težav dolgožive družbe. Šoltes je najprej napovedoval nastop s samostojno listo, a so po tem, ko je agencija Ninamedia prejšnji mesec izmerila, da v primeru skupnega nastopa tako evroposlancu kot Desusu kaže bolje, začeli resne pogovore o skupnem nastopu. Šoltes je vstopil tudi v Desus, saj lahko po statutu stranke le tako kandidirana na njihovi listi.